Ковельчани поскаржились у Волинську облдержадміністрацію через невирішену ситуацію з водопостачанням. Раніше воно було припинене через забруднення води "Ковельським ветсанзаводом".

Читайте також: "Це може привести до нової екологічної катастрофи", – депутат про ковельський ветсанзавод

Роботи з відновлення центрального водопостачання мали відбутись ще минулого року, але з невідомих причин місцеві мешканці досі змушені жити у дискомфорті без води. Обурені містяни звернулись до заступника голови Волинської ОДА і депутата Ковельської міської ради Сергія Кошарука, аби чиновник посприяв якнайшвидшому вирішенню ситуації.

Читайте також: Ковель чи Африка? Питну воду людям привозять у пляшках

У свою чергу Сергій Кошарук доручив розібратись із відновленням водопостачання  міському голові Ковеля Олегу Кіндеру. 

"Я прошу вас, Олег Олексійович, проаналізувати ситуацію, що склалася, бо ми ці роботи мали провести ще в минулому році. Надати інформацію про причини невиконання запланованих заходів та пропозиції щодо активізації роботи з метою її завершення", – цитує Кошарука rayon.in.ua.

Сесія підтримала запит більшістю голосів.

Відзначимо, що одіозний олігарх і нардеп Степан Івахів самоусунувся від вирішення вкрай важливої проблеми виборців свого округу. Єдине, що він зробив – профінансував установку печі-крематорія для спалювання решток мертвих тварин, аби вони не гнили на землі і не забруднювали грунт та воду.

Читайте також: У Ковелі бунт. Гунчик з Івахівим обіцяли 17 мільйонів, а "віз і нині там". ФОТО

Втім піч горе-мецената практично і не працювала, а гори мертвих тварин гнили просто неба, розносячи вбивчий сморід та інфекції. Ковельчани неодноразово били на сполох через катастрофічну ситуацію з ветсанзаводом, але участь у вирішення проблеми Степана Івахіва закінчилась на встановленні печі, яка гордо височіє поміж сміття та кісток. 

Через бездіяльність нардепа-олігарха, екс-губернатора Володимира Гунчика та міського голови Олега Кіндера у Ковелі утворилась мертва зона, в якій змушені виживати люди. Коли місцеві отримають воду і людські умови проживання наразі доводиться тільки гадати.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter