Заступник начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА Валентин Вітер очолив Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання. Про це повідомляють на сторінці медзакладу у мережі.

Читайте також: Волинські медики протягом п'яти годин рятували життя чоловіку після складної травми

Конкурсна комісія на зайняття посади керівника КНП "Ковельського МТМО", засідання якої відбулося 16 квітня, заслухала пропозиції та провели співбесіду з претендентами на посаду, які розповіли про своє бачення розвитку медичного підприємства.

Опісля відбулося голосування, на якому більшістю голосів комісія визнала переможцем конкурсу Валентина Степановича Вітера.

Як зазначили виданню "Під прицілом" у медзакладі, це рішення – остаточне. І протягом місяця новопризначений очільник зможе приступити до виконання своїх обов'язків.

Нагадаємо, що на цю посаду претендували два кандидати – Світлана Володимирівна Гаврилюк, яка зараз займає посаду головного лікаря пологового будинку та Валентин Степанович Вітер, заступник начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА.

Читайте також: На Волині провели надскладну операцію з трансплантації нирки (фото)

Зазначимо, що Ковельська  лікарня відома вдалим проведенням унікальних трансплантацій та операцій. Зокрема, нещодавно там провели трансплантацію ниркиЦе була родинна операція – від мами до сина. Особливість хірургічного втручання в тому, що донорський орган наші хірурги взяли лапароскопічно – через маленький розріз. Це мінімальна шкоди для здоров’я донора.

Що відомо про Валентина Степановича Вітра

Валентин Степанович народився 4 вересня 1973 року у місті Луцьку Волинської області.

Освіта: у 1980 році пішов у перший клас середньої школи №2 міста Луцька. Після закінчення восьми класів у 1988 р. вступив до Ківерцівського медичного училища, яке у 1992 р. закінчив з відзнакою. З 1992 по 1998 рр. навчався в Тернопільській державній медичній академії імені Горбачевського. У 2005 р. закінчив Тернопільську академію народного господарства та здобув кваліфікацію магістра з адміністративного менеджменту.

Кар`єра: з лютого по вересень 1992 р. працював на посаді фельдшера у Волинському протитуберкульозному диспансері.

З 1998 по 2009 р. був лікарем-хірургом у Волинській обласній клінічній лікарні.

З січня по червень 2009 р. працював на посаді заступника головного лікаря Луцької міської поліклініки №1.

З червня 2009 р. – заступник головного державного санітарного лікаря Волинської області, заступник головного лікаря обласної санітарно-епідеміологічної станції.

З грудня 2010 р. – заступник голови Волинської обласної ради.

20 лютого 2014 р. – обраний головою Волинської обласної ради, де пропрацював до 2015 р.

У грудні 2018 року був призначений заступником начальника управління охорони здоров'я Волинської ОДА.

Читайте також: У Луцьку оперували дитину понад 8 годин з приводу пухлини головного мозку складної локалізації

Депутатська і партійна діяльність: у жовтні 2010 р. обраний депутатом Волинської обласної ради по одномандатному мажоритарному виборчому округу № 16 (Луцький район).

Нагороди та відзнаки: нагороджений орденом святого Апостола Андрія Первозванного I ступеня.

Одружений, двоє дітей.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook