В другій половині дня на 53-ій сесії Луцької міськради було гаряче − найпалкіші обговорення щодо проекту рішення про припинення діяльності гральних закладів у місті авторства Андрія Покровського. Що цікаво, 2 роки тому депутат міськради за такий проект не проголосував. А висунути таку пропозицію, очевидно, його спонукав сюжет телекомпанії Аверс.

Читайте також: В мережі глузують з депутата Луцькради, якому належить більшість гральних закладів міста (відео)

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

У народі кажуть: "Кращий захист – це напад". Депутат від БПП "Солідарність" Андрій Покровський відреагував на розслідування журналістів телеканалу Аверс щодо його причетності до ігрового бізнесу в Луцьку і подав проект рішення − про припинення діяльності гральних закладів у місті на сесії міськради. Раніше депутат не виявляв такого інтересу до боротьби з ігровим бізнесом, ба більше – два роки тому не проголосував за його заборону.

"Декілька днів по тому деякі засоби масової інформації, а точніше журналісти телеканалу Аверс, розповсюдили інформацію, що ніби-то я маю відношення до грального бізнесу, який процвітає в місті і наводили там якісь факти", − розповів Андрій Покровський.

Факти причетності Андрія Покровського до грального бізнесу в сесійній залі навів і радник Луцького міського голови ІгорПоліщук

"Депутат Андрій Покровський просто повідомляє неправдиву інформацію, про те що він непричетний до грального бізнесу. З огляду на наступне: в нас в Луцьку є товариство з обмеженою відповідальністю "МДЛ" і засновником цієї компанії є Сарган Олександ Ілліч, а керівником − Сердюк Сергій Адамович.

Сарган Олександр Ілліч є громадянином Словацької Республіки і є співвласником, разом з Андрієм Покровським, словацького підприємства "ХЬОСТ СРО", зокрема, ця компанія зазначена в декларації Андрія Покровського", − зазначив Ігор Поліщук.

Крім того, за інформацією яку озвучив Ігор Поліщук, керівник ТзОВ "МДЛ" Сергій Сердюк одночасно є і керівником громадської організації "Союз діячів індустрії розваг Волині" − ця громадська організація раніше захищала гральний бізнес і просувала його, а серед засновників організації – сам Андрій Покровський.

А про те, що ТзОВ "МДЛ" причетне до грального бізнесу, зі слів Ігоря Поліщука, свідчать судові рішення.

"Ухвалою іменем України, Луцький міськрайонний суд від 17 травня 2018 року, суддя Сівчук. Ми бачимо, що слідчим відділом Луцького ВП ГУНП було порушене кримінальне провадження і в межах цього кримінального провадження було порушено його за статтею 203.2 – заняття гральним бізнесом.

В межах цього кримінального провадження було вилучено системні блоки без маркування та інші атрибути грального бізнесу. І це – непоодинокий випадок", − зазначив Ігор Поліщук.

То ж радник Луцького міського голови звернувся безпосередньо до Андрія Покровського.

"Можете гнівні пости у Facebook писати, можете в усіх газетах? в яких можливо і не можливо замовляти статті про те, який Аверс поганий і яка погана влада в місті Луцьку. Але вам треба думати не про те, як виправдовуватись зараз, а про тих людей, які програли гроші і потім пішли на злочин", − наголосив Ігор Поліщук.

Читайте також: "Свідомий" гральний бізнес депутата Покровського у Луцьку: як він працює

Андрій Покровський вперто робив вигляд, що не розуміє до чого тут він. І обурювався на репліки Ігоря Поліщука. Після палких обговорень більшість депутатів все ж проголосували за проект рішення щодо припинення діяльності гральних закладів у місті. Та чи змінить це ситуацію в Луцьку – буде зрозуміло згодом.

Більш детаньше у відео-сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook