Бізнесмен Олександр Петровський (Налекрішвілі), відомий також як лідер організованого злочинного угруповання на прізвисько "Нарік", має нагородну зброєю від міністра оборони України, пише УНІАН з посиланням на Цензор.НЕТ.

Читайте також: "Тур "за Томаса – за Парашенка": як рівняни відреагували на візит "гаранта"

"Згідно з наявною інформацією, 20 жовтня 2017 року на Петровського було оформлено нагородний пістолет "Glock 17" від міністра оборони України Степана Полторака", – йдеться в повідомленні.

Крім цього, 24 серпня 2017 року Петровський був нагороджений відзнакою Президента України "Хрест Степана Мазепи".

"Цього ж дня на 5-му каналі, що належить Петру Порошенку, вийшов фільм про Петровського, де журналісти чомусь ні слова не сказали про слова Генерального прокурора Юрія Луценка та голови СБУ Василя Грицака, які називали Петровського-Налекрішвілі представником злочинного світу", – додає автор статті Юрій Бутусов.

Читайте також: Збіг: в очікуванні Томосу перед Порошенком знепритомнів священик (відео)

Зокрема, у 2011 роцы Луценко заявляв, що Петровський, відомий у певних колах під прізвиськом "Нарік", проходив за матеріалами МВС як лідер організованого злочинного угруповання. Пік активності цієї ОЗГ припадав на період 2000-2004 років. У 2005 році він залишив територію України, низка членів його угруповання були затримані, а сама група була фактично розгромлена.

Бутусов також зазначає, що правоохоронні органи розглядають Петровського не як "колишнього" "авторитета", а як "чинного".

Нагадаємо, Олександра Петровського помітили під час молебню в храмі Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України у Дніпрі біля президента Петра Порошенка. Після публікації фото у соцмережах піднялася хвиля дописів на захист Петровського. Зокрема, "порохоботи" почали завзято виправдовувати "Наріка" тим, що він є одним з найбільших меценатів української церкви, і взагалі нібито вкладає грощі в Україну, а не проти, тому його попередні "гріхи" можна "списати".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter