Лідер Нацкорпусу Андрій Білецький, який пообіцяв зривати "проплачені мітинги" президента Петра Порошенка в регіонах, заявив про плани гаранта усунути лідерів полку "Азов" за допомогою "сірого кардинала" Дніпра Олександра Петровського на прізвисько "Нарік". Про це він повідомив під час сьогоднішнього брифінгу, інформує Страна.ua.

Читайте також: Як кримінальний авторитет Нарік опинився біля Порошенка: від бандитизму до Томоса

За словами Білецького, система розкрадання грошей в оборонній промисловості людьми Порошенка на чолі з екс-заступником голови РНБО Олегом Гладковським, завадила побудувати в країні нормальну оборону. Він підняв питання виробництва мінометів "Молот", які проводилися структурами близькими до нардепа Сергію Пашинського, а також закупівлі санітарних автомобілів "Богдан" фірмами, афілійованими з владою.

"Ми витрачаємо 5% ВВП на оборону. Кожен українець вкладається, щоб країна стала безпечною і ми виграли війну на сході. Щоб ми жили в спокої. Але клептократична система Порошенка залізла в кишені кожного українця, обікрала військових, пенсіонерів, волонтерів... Ця система обікрала всіх. Після розслідування Дениса Бігуса у нас є дані про злочини бізнес-партнера Порошенка Олега Гладковського, якого ми вимагаємо посадити", – заявив Білецький.

Читайте також: Як друзі Порошенка нахабно розкрадають оборонний комплекс України

Лідер "Нацкорпусу" запросив всіх українців долучатися до акцій націоналістів, щоб залучити до цієї теми увагу. З суботи, 16 березня, "Нацкорпус" відмовиться від символіки і буде виступати на мітингах як прості українці.

За словами Білецького, їм відомо про тиск з боку людей президента після акції "Свинарчуків Порошенка – за ґрати". За даними інсайдерів, "тітушки" Олександра Петровського (дніпропетровського авторитета Наріка) здійснюватимуть фізичний тиск на "Нацкорпус" і полк "Азов", курирувати цю роботу буде нардеп від БПП Ігор Кононенко.

Також він повідомив про провокації, які можуть застосовуватися найближчим часом. Так, в Житомирі в перших рядах можуть бути присутніми 18-річні солдати-строковики ВСУ.

Нагадаємо, в суботу, 9 березня, націоналісти дали Порошенко тиждень, щоб посадити Гладковських – фігурантів справи про розкрадання в оборонці. Учасники акції випускали петарди і запалювали фаєри. У поліції заявили, що в результаті зіткнення біля Адміністрації президента постраждали двоє поліцейських і нацгвардієць.

Після мітингу учасники акції вирушили до Черкас, де перебував Порошенко, щоб оголосити йому свої вимоги. Коли активісти прибули на площу, президент вже закінчив виступати перед жителями міста. Радикально налаштовані активісти після зіткнень з поліцейськими прорвалися до сцени. В результаті зіткнення активістів "Нацкорпуса" з поліцією в Черкасах постраждали 22 правоохоронці.

Лідер Нацкорпуса Білецький пообіцяв зривати "проплачені мітинги" Порошенко в регіонах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook