Екс-депутат Дмитро Крючков, якого НАБУ підозрює в махінаціях в енергетичній сфері, звинуватив директора НАБУ Артема Ситника в отриманні $ 500 тисяч хабара від ХК "Енергомережі", власником якої був Крючков. Про це він заявив під час засідання суду, де йому мають обрати запобіжний захід, інформує Страна.ua.

Читайте також: Порошенко дав добро: як друзі президента вкрали більше мільярда на аферах в енергетиці

"Пан Ситник дійсно від нас отримував півмільйона доларів за сприяння в слідстві", – заявив Крючков.

За словами Крючкова, справу стосовно Ситника за отримання хабара і перевищення повноважень було відкрито давно. Він вважає, що про цю справу відомо генеральному прокурору Юрію Луценку. Крючков також вважає, що справу стосовно нього відкрито за дорученням президента Петра Порошенка. За його словами, екс-генпрокурор Віктор Шокін відмовився відкрити справу, а розпочав кримінальне розслідування спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький.

Читайте також: "Президентські енергетики": які схеми нелегального збагачення працюють в енергетиці України

Також на засіданні суду Крючков розповів, що до схеми виведення грошей з держпідприємств причетний армійський друг Порошенка. Крючков спростував звинувачення правоохоронних органів і розповів про вплив на нього соратника президента Ігоря Кононенка.

Нагадаємо, 17 квітня в Києві судять Дмитра Крючкова у справі про розкрадання в енергетиці. У Солом'янському суді Києва йде засідання суду щодо обрання запобіжного заходу екс-депутату Крючкову, якого напередодні детективи НАБУ затримали в міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook