Український бізнесмен-утікач Сергій Курченко вважає, що Петро Порошенко принизив його честь, гідність та ділову репутацію, і тепер повинен відповідати перед законом у суді.

Читайте також: У Москві стріляли в українського олігарха Курченка

Про це свідчить інформація у Єдиному державному реєстрі судових рішень, пише «Українська правда».

У реєстрі зазначається, що Курченко подав позов щодо захисту честі, гідності та ділової репутації проти Порошенка та «Телерадіокомпанії «Студія 1+1» ще 4 жовтня. Розгляд справи призначено на 4 квітня 2018 року.

Водночас портал «Кореспондент» зазначає, що позов стосується заяви Порошенка, яку він зробив під час візиту до Одеси 7 жовтня 2016 року. Президент під час публічного виступу наголосив, що «пан Курченко – злочинець». Заява була поширена «Телевізійної службою новин» (1+1) у випуску о 19:30.

Сам Курченко, коментуючи подачу позову, зазначив, що слово «злочинець» на адресу конкретної людини не вживають без наявності відповідного рішення суду.

«Без обвинувального вироку таке твердження є наклепом, образою особистості і прямим порушенням Конституції України. Це знає навіть першокурсник юридичного вишу. Пора знати це і Порошенку – кандидату юридичних наук! Я буду захищати свою честь і гідність у суді», – процитувала заяву Курченка його прес-служба.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook