Знамениту актрису надовго залишили без уваги, поки вона страждала від хвороби.

Читайте також: Пішов з життя відомий в усій країні волинянин (фото)

У понеділок, 15 липня, померла зірка радянського кіно Джемма Осмоловський. Вона була колишньою дружиною ще одного відомого артиста епохи СРСР – Леоніда Харитонова. Про смерть знаменитості розповіла прес-служба московського театру РАМТ, де вона виступала з 1964 року.

Майже два роки Джемма Осмоловський боролася з онкологічним захворюванням. Недуга остаточно добив її у віці 80 років. Варто відзначити, що Леонідом Харитоновим вони давно були в розлученні. Сам актор помер в 1987 році.

"Більше 40 років вона пропрацювала в нашому театрі, куди прийшла в 1964 році після закінчення Школи-студії МХАТ. Джемма Григорівна зіграла близько п’ятдесяти ролей в спектаклях різних жанрів", – розповів представник РАМТ.

Але найсильніше Джемма Осмоловський прославилася завдяки кіно. Все співвітчизники дізналися актрису за такими картинами, як "Повість про перше кохання", "Безсонна ніч", "Ми, двоє чоловіків", "Вулиця повна несподіванок". Саме останній проект звів зірку з Леонідом Харитоновим. Актори були партнерами по знімальному майданчику і закохалися один в одного. Хіратонов навіть кинув першу дружину Світлану, щоб жити з коханою. Відомо, що сильно переживала розрив.

Але з Осмоловської Леонід довго не прожив. Чи не підтримало відносини і поява сина Олексія. Джемма втомилася від алкоголізму чоловіка і подала на розлучення. Вона зізналася, що намагалася лікувати Харитонова і навіть відправляла в клініку. Після розриву актор залишив сина на піклування матері і більше не брав участі в його вихованні.

Читайте також: Пішов з життя видатний радянський актор (фото)

Вдруге Осмоловський вийшла заміж за іншого актора – Петра Под’япольскій. Але дітей у пари не з’явилося. Саме чоловік розповів журналістам про важку хворобу Джемми. До цього хвору на рак актрису просто кинули колеги. У Гільдії акторів заявили, що давно не чули про таку артистці. Як виявилося, і театр, в якому вона багато років працювала, надавав ніякої фінансової допомоги. Лише після широкого висвітлення історії, Джемму Осмоловський почали підтримувати: передавали гроші, запрошували на вистави та інші заходи. Втім, через тяжкий стан вона не могла на них прийти.

Син Олексій не забув про матір, але відвідував її нечасто. Ходять чутки, що після розлучення з Леонідом Харитоновим актриса не давала йому бачитися з дитиною, тому спадкоємець образився. Сам він пояснити ситуацію журналістам відмовлявся. Осмоловський ж натякала, що звикла до довгій розлуці з сином. Останній рік зірка кіно не могла ходити, і до лікарів її возили на машині. Джемма дякувала чоловіка за постійну турботу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook