Надзвичайно красиві сади лаванди в Україні розташовуються на Волині. Фермерка займається ними вже 5 років і залюбки ділиться світлинами й порадами з вирощування цієї рослини. Багато хто вважає – вирощування лаванди дуже складне, фермерка ж заперечує і запевняє – все дуже просто, маючи необхідні знання, передає "Агро-Центр".

Читайте також: Як тандем "Кватирка і Ко" намагається "роздерибанити" землі поблизу Світязя

На Волині фермерка вирішила посадити лаванду:

"Я почала займатися вирощуванням лаванди, коли народилася дитина. Вже пройшло 5 років від перших кущів. Тоді я посадила 20 кущів і роздала їх своїм подруга", – розповідає фермерка Любов.

Вирощує фермерка лаванду на трьох земельних ділянках, адже однієї великої території не має. В той ж час зауважує – мати великі поля лаванди в Україні важко, адже потрібно встановлювати охорону, і це не лише на Волині. Її друзі з Криму розповідають про подібні проблеми – квіти просто виривають. 

Збувала продукцію фермерка спочатку на одному з сайтів для безкоштовних оголошень, а зараз працює виключно через Instagram. За її словами, покупців набагато більше, ніж вона сама може забезпечити лавандою – за рослиною стають в чергу.

Також, лаванда є дуже популярною в кулінарії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter