Сьогодні він вважає себе захисником луцьких ринків і каже, що розуміє підприємців. А 12 років тому підприємці ринку ледве не винесли його з сесійної зали, бо він хотів перенести Центральний ринок з-під стін замку. Тоді – хотів, але "дав задню". Тепер же каже зовсім протилежне і розповсюджує брехливі чутки про свого опонента на виборах. Мова йде про колишнього мера Луцька Богдана Шибу.

Читайте також: "Луцьк – лучанам": як Шиба-мер за безцінь розпродав землю міста (відео)

Сьогодні його конкурент на виборах на посаду Луцького міського голови Ігор Поліщук, який здобув більшість голосів у першому турі, повідомив: Богдан Шиба та його прибічники переконують підприємців і покупців, що "прийде Поліщук і закриє всі ринки". Хоч це є абсолютною неправдою: ніхто їх не збирається закривати, пише ІА Волинські новини.

Сам Богдан Шиба, намагаючись отримати якнайбільше прихильників, вирішив задобрити підприємців і одна з його передвиборчих тез: "Центральний ринок не треба зносити. Я вмію розмовляти з людьми, з підприємцями і розумію їх. Я посприяю тому, щоб вони самі, своїми силами там навели лад".

Але у 2008 році, коли він був Луцьким міським головою, ні про яке мирне впорядкування території силами підприємців не йшлося.

У серпні 2008 року Шиба заявив: продавців секонд-хенду та гуртової торгівлі з Центрального ринку перенесуть на новий ринок на вулиці Боженка. А незгідних пообіцяв карати.

Читайте також: Кандидат на посаду мера Луцька Шиба вдався до брудних маніпуляцій, оббріхуючи свого опонента

З його слів, луцькі перекупники, котрі продають свої товари на місцях стоянок для автомобілів, торгують не в установлених місцях або на проїжджій частині поблизу Центрального ринку, будуть притягнуті до відповідальності. Міська влада попереджувала орендарів земельних ділянок про припинення договорів, якщо вони використовують цю землю не за призначенням або порушують правила торгівлі.

"Я не дозволю нікому говорити з владою в ультимативній формі. Ображаються перекупки, які займаються гуртовою торгівлею на проїзній частині вулиці Глушець. Схожі заяви – це замах на злочин і мають каратися", – додав Богдан Шиба, коментуючи повідомлення торгівців про перекриття вулиці Глушець у зв’язку зі знесенням їхнього стихійного ринку.

Крім того, Богдан Шиба переконував, що скаржаться на нестачу місця на ринку на вулиці Боженка не бабці, які продають невеличкий обсяг городини, а перекупки з інших областей.

І цей конфлікт не стих. У грудні того ж року Центральний та Завокзальний ринки не працювали, продавці і підприємці пікетували Луцьку міську раду, де проходила сесія, тримаючи в руках плакати: "Геть руки від ринків!", "БЮТ віримо, а Шибі ні!", "Шиба, не поглиблюй кризу!". На розгляд сесії було винесене питання про передачу ділянок на ринках комунальному підприємству "АвтоПаркСервіс". Протестувальників зібралося близько 1,5 тисячі осіб.

Читайте також: "Шиба, як магніт притягував проблеми та створював скандальне поле": як кандидата на посаду мера тричі виганяли з партії

Під час акції зачитали й звернення, підписане майже тисячею лучан, яке завершувалося тезою: "Висловлюємо недовіру пану міському голові Богдану Шибі". Пікет підприємців ринку тоді закінчився криками "Ганьба!".

Після того випадку Богдан Шиба дав задню і намагався ринки не чіпати, бо мав й так хитке становище: ані колишні однопартійці, ані депутати міськради йому не довіряли. За час каденції Богдана Шиби у місті двічі збирали підписи за його відставку.

Сьогодні ж Богдан Шиба цинічно маніпулює думкою лучан та, як то кажуть, "рукописи не горять". Бо надто багато людей пам’ятає, як він брався "упорядковувати" Центральний ринок.

Піару й галасу наробив, а от духу відповісти за свої слова не вистачило.

Варто зазначити, що після завершення каденції Богдан Шиба став депутатом міської ради. Тоді його звинувачували у тому, що він вимагав гроші з місцевих підприємців за внесення їхніх питань на розгляд сесії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook