У Китайській Народній Республіці після 18 годин роботи без перепочинку жінка-лікар упала без свідомості і вмерла.

В провінції Шансі, КНР, після 18 годин роботи без перерви на відпочинок від перепрацювання померла жінка-лікар. Про загибель медика від перевтоми повідомив азійський новинний портал Asia One.

Минулої п’ятниці, 29 грудня, 43-літня Чжао Баньсян, спеціаліст із респіраторних захворювань, здійснювала обхід хворих у клініці й саме розпитувала доньку літньої пацієнтки про стан її матері, коли раптом знепритомніла. Лікарку колеги доставили в реанімацію, та через добу вона померла. Офіційна причина смерті – порушення кровообігу в мозку. Відомо, що останніх вісімнадцять годин до фатальної події медик провела на роботі – весь цей час була на ногах і не дозволила собі навіть коротку перерву.

Повідомляється, що Бяньсян обіймала посаду заступника відділення респіраторних захворювань. Як кажуть про покійну колеги, вона була справжнісіньким трудоголіком, дуже часто працювала понад норму.

Відзначимо, що для менталітету жителів азійських країн характерний трудоголізм, особливо це стосується мешканців Китаю і Японії. Смерть на робочому місці від крайнього ступеню виснаження для японців і китайців не рідкість.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook