Одна з причин зростання захворюваності коронавірусом після введення чергового послаблення карантину в Україні – ігнорування обмежувальних заходів об'єктами господарювання.

Читайте також: Лікарі назвали офіційні симптоми COVID-19

Про це розповіла лікарка-епідеміологиня Людмила Мухарська. "Тут повинна бути велика відповідальність об'єктів господарювання, яким сьогодні дозволено відкриватися. Ми бачимо, що, на жаль, далеко не всі дотримуються цих необхідних тимчасових умов, які введені на час карантину", – констатувала вона, пише Обозреватель.

За словами медикині, ще дві причини зростання захворюваності на COVID-19 – це дворазове збільшення кількості тестувань і більшою мірою – припинення деяких обмежувальних заходів.

"Звичайно, люди більш активно спілкуються, вони користуються послугами, які надають заклади, що відкрилися, вони почали користуватися громадським транспортом, у великих містах – метро. Звичайно, це призвело до того, що захворюваність зростає", – сказала лікарка.

Читайте також: Поліцейські, вчителі та продавці: повідомили про нових хворих на коронавірус на Волині

Водночас вона зауважила, що така тенденція була прогнозованою.

Лікарка наголосила, що в умовах послаблення карантину істотно зростає відповідальність людей – і пересічних громадян, і власників закладів, які відкрилися.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook