Занадто щільний обід або неправильне поєднання страв в обідню перерву може стати причиною зниження працездатності, сонливості і апатії.  

Читайте також: Вчені дізналися, скільки потрібно спати, щоб бути здоровим

Про це повідомляє ГолосUA.

Головне правило при виборі страв протягом робочого дня − їжа не повинна бути занадто важкою. Крім того, їсти бажано невеликими порціями, так при переїданні в силу фізіологічних чинників починає хилити в сон. 

"Коли організм "обтяжений" великою кількістю їжі і тому всі сили кинуті на її переварювання. Те ж стосується і важкої їжі, найбільш "сонливою" з них є солодощі, особливо тістечка, тортики, бісквіти і т.д. Як тільки ми дозволяємо собі шматочок кремового десерту, різко змінюють рівень глюкози в крові, − а це швидко "стомлює" наш організм. Чи не можете відмовитися від солодкого − їжте його дуже маленькими порціями і краще в першій половині дня − цукор, крім іншого, − це відмінне джерело енергії, але якщо у вас сидяча робота, то організму просто ніде її спалювати", − каже лікар.

Не зловживайте і смаженим м'ясом червоних сортів. Шлунок перетравлює його близько 8 годин і тому весь цей час ви можете відчувати "важкість". При цьому фахівець застерігає від іншої крайності, адже відмовлятися від м'яса повністю не можна − просто вибирайте менш жирні сорти або так зване, біле м'ясо.

Читайте також: Уляна Супрун розказала, як виявити хворобу Лайма

Не зловживайте і борошняними виробами з білої пшеничної муки − в ній за визначенням занадто багато калорій. Отже, організм отримує більше, ніж потребує і вимагає відпочинку, адже на її переварювання витрачається дуже багато часу і сил. Краще вибирайте цільнозерновий хліб або темні сорти з висівками.

Протягом робочого дня намагайтеся їсти невеликими порціями − грам по 200 максимум. Краще тричі перекусити, ніж один раз щільно пообідати і потім весь день думати про те, як би швидше дістатися до дивана. Віддавайте перевагу овочам і фруктам, вівсяне печиво і сухофруктам, а щоб швидко підбадьоритися, випийте чашку зеленого чаю або свіжий апельсиновий фреш − ці напої "спрацюють" краще кави.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter