Медики рекомендують вживати ці продукти, адже саме завдяки ним організм людини допомагає на довгі роки зберігати працездатність і міцну пам’ять.

Читайте також: Як упізнати якісну "молочку": поради експерта

Про це повідомляє "Ukrhealth".

Лікарі рекомендують вживати в їжу чорницю і авокадо в якості профілактичного заходу щодо дегенеративних порушень. Зокрема, чорниця містить у собі антиоксиданти, що захищають від розвитку хвороби Альцгеймера.

Дослідження з використанням МРТ-сканування показали, що у людей, що вживали екстракт чорниці, стало відбуватися зростання активності мозку, а їх тести демонстрували поліпшення пам’яті і словникового запасу.

Читайте також: Експерти назвали продукти, які зменшують потовиділення

Що стосується авокадо, то в ньому містяться речовини, що сприяють зниженню рівня холестерину в крові, що допомагає запобігти атеросклероз. Авокадо відрізняється підвищеним вмістом натуральних антиоксидантів, таких, наприклад, як глутатіон. Глутатіон є одним з найбільш потужних "збирачів" вільних радикалів – молекул, що ушкоджують цілісність клітинних структур. Глутатіон запобігає старінню, рак, серцево-судинні захворювання, слабоумство.

Експерти радять навчитися правильно вибирати авокадо в магазині. Плід повинен бути трохи м’яким, на його шкірці не повинно бути білих плям.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter