Повторне розігрівання продуктів в мікрохвильовій печі – популярний спосіб швидко поїсти гарячої їжі.

Читайте також: Список корисних продуктів, які допоможуть не переїдати взимку

Однак деякі фахівці стверджують, що деякі продукти і страви, приготовані з них, не повинні піддаватися впливу тепла знову. Іноді додатковий нагрів може викликати небажані побічні ефекти в організмі, а в деяких випадках навіть призвести до отруєння, повідомляє Народна правда.

Шпинат

Шпинат ніколи не повинен нагріватися. Він містить нітрати, які перетворюються в нітрити, коли вони нагріваються. Простою мовою: шпинат може стати небезпечним, якщо його розігрівати.

Селера

Селера також сповнена нітратів, які можуть перетворюватися в нітрити, коли вони нагріваються, як шпинат. Якщо ви розігріваєте суп з учорашнього дня, переконайтеся, що ви прибрали звідти селера. Теж саме стосується моркви.

Буряк

Вміст нітратів буряка корисно для нашого організму, але їх ніколи не слід розігрівати.

Картопля

Картопля може поліпшити і зберегти наше здоров’я, але його не варто нагрівати повторно, оскільки він втрачає свою поживну цінність і цілющі властивості.

Яйця

При впливі високих температур, яйця можуть бути дуже смертельно небезпечними.

Використання яєць після їх приготування корисно, але дуже шкідливо, якщо ви гріє їх на наступний день.

Курка

Курку слід з’їсти відразу після приготування. Якщо ви її розігрієте, зміни структури білка призводять до проблем з травленням.

Курка містить більше білка, ніж червоне м’ясо, і рекомендується споживати її в холодному вигляді.

Якщо ви все ж вирішите розігріти її, принаймні, робіть це при дуже низькій температурі протягом більш тривалого періоду часу.

Гриби

Розігріті гриби можуть негативно впливати на загальний стан здоров’я.

Їжте їх свіжими або відразу після приготування, щоб витягти з них максимальну користь. Їх повторне нагрівання може призвести до серйозних проблем із серцем і травленням.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook