Фахівці підтвердили, що насіння здатне зіграти роль провокуючого фактора в запаленні апендикса. В апендиксі акумулюються корисні мікроорганізми, які є резервними захисниками здоров’я – вони використовуються організмом для оздоровлення при захворюваннях, що вражають мікрофлору кишечника, передає "Ukrhealth".

Читайте також: Вчені розповіли, як поверх будинку впливає на здоров'я людини

"Вузький прохід в апендикс може бути заблокований проковтнутою виноградною кісточкою або лушпинням від насіння, після чого відбувається запалення. Насіння може спровокувати загострення апендициту, тому що лушпиння дуже погано перетравлюється, а розгризти насіння зубами так, щоб не проковтнути частину шкірки, виходить не завжди", – пояснили експерти програми.

Інша небезпека, що загрожує любителям насіння – висока калорійність продукту: виявляється, насіння калорійніше ніж шоколад і смажена свинина. В обсмаженому насінні, за словами фахівців, містяться жири, які сприяють накопиченню холестерину, а також дуже багато фосфору (в 100 грамах – цілих 155% від денної норми), що може погано позначитися на роботі нирок.

Також надлишок фосфору небезпечний для головного мозку.

"При надлишку фосфору, виробляється надмірна кількість кальцитаніна, який може сприяти звуженню судин, що підвищує ризик артеріальної гіпертензії, інфарктів і інсультів", – сказала з цього приводу дієтолог Рима Мойсенко.

В 2017 році дослідники Мічиганського університету поділилися інформацією про те, що на насінні живе і розмножується цвіль, яка виділяє афлатоксин. Даний компонент відомий своїм негативним впливом, сприяє розвитку раку печінки, а також появі пошкоджень ДНК.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter