На Волині мати самостійно взялася за лікування хворого на бронхопневмонію сина, збиваючи високу температуру тіла. Коли жінка зрозуміла, що їй не вдається цього зробити, вона викликала швидку допомогу, але, на жаль, вже було запізно – дитина померла в неї на руках.

Читайте також: Смерть 5-річної дівчинки від пневмонії у Луцьку: батьки звинувачують медиків (відео)

Про це стало відомо з вироку Турійського районного суду Волинської області, передає ІА "Волинські новини".

Під час суду встановили, що обвинувачена в період з 21 по 23 липня 2018 року не вжила жодних заходів щодо виклику медичних працівників для надання її малолітньому сину допомоги та госпіталізації до медичного закладу. Дитина захворіла на гостру лейкоцитарну бронхопневмонію. Початок вказаного захворювання проявлявся підвищенням температури тіла хлопчика до 38 і більше градусів, а також в`ялістю, відмовою від їжі та сну, внаслідок чого у дитини розвинулася незворотня легенево-серцева недостатність, яка призвела до її смерті

Відзначимо, що при умові своєчасного звернення до медичного закладу та надання кваліфікованої медичної допомоги хлопчику, його смерті можна було б запобігти.

Допитана у судовому засіданні обвинувачена повністю визнала свою вину. З її слів, 21 липня вона бачила, що під вечір син був хворим, але температуру тіла вона почала йому міряти наступного дня і сама її збивала. Коли ж 23 липня вона побачила, що температура не збивається, то викликала швидку допомогу, проте син помер у неї на руках до приїзду медичних працівників. Жінка щиросердно розкаялася, просила суворо її не карати.

Читайте також: Загинула 3-річна дівчинка: молода сім'я з Луцька потрапила у страшну аварію (деталі, фото)

Відзначимо, що жінка вже притягалася до адміністративної відповідальності за статтею 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Суд призначив їй покарання у виді трьох років позбавлення волі, змінивши на умовне терміном на два роки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook