З приходом осені й перших холодів в Україні у багатьох починається застуда. Лікування завжди тягне за собою чималі витрати. Скільки з цьогоріч волинянам доведеться платити за медикаменти?

Читайте також: Медичний скандал в Україні: неуки-лікарі вкололи дитину невідомою речовиною

У володимир-волинській аптеці "Здорова родина". Зараз, коли люди починають хворіти, купують противірусні засоби. До прикладу, 3 таблетки "Аміксину" коштують 107 гривень, в кілька разів дешевший "Ремантадин" – 25,70 грн. Популярними є комбіновані ліки – "Аміцитрон" в пакетиках коштує 16 гривень, "Флюколд" – 15 гривень за 4 таблетки, дорожчий "Хелпекс" – 43 гривні, повідомляє ВолиньUA.

Читайте також: В Україні заборонили відомий препарат від нежитю та риніту

Протизастудний чай вартує 10 гривень. Нежить можна вилікувати за 15-40 гривень: "Нафтизін" – 15 гривень, "Нокспрей" – 40 гривень. Якщо ж болить горло та додався кашель, то доведеться на лікування витратити більшу суму грошей. "Інгаліпт" від болю в горлі коштує 27 гривень, а "Орасепт" – 140 грн., пластинка "Декатилену" – 40 грн., дешевший "Хлорафіліпт" – за 20 таблеток 15 гривень.

Щодо засобів від кашлю, то "Амброксол" коштує від 6,45 грн., "Мукалтин" -10 грн., "Лазолван" – 18 грн. за 10 таблеток. Популярними є і льодяники від кашлю, наприклад "Доктор Мом", залежно від смаку коштує від 30 гривень.

В аптеці радять не зловживати при лікування застуди антибіотиками, адже застуду викликають віруси, які цими препаратами не лікуються. При ускладненнях обов’язково потрібно звертатися до лікаря, який призначить відповідне лікування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter