У Київській області сталася аварія приватного літака.

Читайте також: Під час авіашоу в Румунії розбився винищувач (фото)

Про це повідомляє Народна правда з посиланням на Facebook постраждалої Ганни Доценко.

Аварійне приземлення відбулося в Гоголеві Броварського району, де впав літак ZLIN-142. Пасажири і пілот отримали травми.

У Броварському районі Київської області приватний політ на літаку ZLIN-142 закінчився аварійним приземленням з перевертанням і травмами пасажира.

Постраждала розповіла, що їй подарували сертифікат вартістю 4 тисячі гривень на політ з виконанням фігур вищого пілотажу від "More Emotions".

Під час польоту, коли пілот взяв курс на аероклуб, на висоті 300 метрів "відмовив двигун" і літак здійснив аварійну посадку в кукурудзяне поле в семи кілометрах від клубу.

"Після того як передня стійка торкнулася землі, літак проїхав пару метрів по грядці молодої кукурудзи, потім спіткнувся, хвіст літака відірвався від землі, літак перекинувся через капот і впав на дах", – зазначила Доценко.

Читайте також: Військовий літак розбився у Польщі, пілот загинув

Дівчина зазначила, що після аварії пілот не запропонував постраждалій допомогу, ніхто не викликав рятувальників або поліцію.

Лікарі діагностували у дівчини виявили закриту черепно-мозкову травму, забої і струс мозку.

Доценко самостійно звернулася в Національне бюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами і Нацполцию. Правоохоронці не стали реєструвати інцидент і лише передали справу дільничного поліцейського на перевірку.

"Я спілкувалася з дільничним минулого тижня. Результат перевірки такий же: літака немає, пілота немає, а в самому аероклубі дільничному сказали, що вказаний мною в заяві літак в той день у них не літав", – написала дівчина.

Пізніше з’ясувалося, що посвідчення про допуск до експлуатації злітно-посадкової смуги втратило чинність 13.10.2015 і не було продовжено, а літак Дельфін-4 з реєстраційним номером UR-PAZZ, на якому пройшов політ, був позбавлений сертифіката у 2016 році.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter