У луцькому супермаркеті "Сім23" стався скандальний інцидент. Працівники магазина незаконно затримали неповнолітню дівчину через підозри у крадіжці і замкнулись із нею у підсобному приміщенні. Про це повідомив Олексій Кушнєр у Facebook.

Читайте також: Луцька гуртівня "ПАККО" продає цукерки з черв'яками (відео)

"Я обідав на Театральному Майдані в закладі 23/7. Біля мене стояли неповнолітні діти, телефонували своїм батькам і розповідали, що якийсь невідомий чоловік не у формі забрав їхню подругу у підсобне приміщення, бо ніби то вона "вкрала" у супермаркеті якусь річ.

Я пішов в те приміщення, де чоловік та жінка (не у формі, без будь-яких розпізнавальних знаків) тримали цю дівчину і сказали, що уже зателефонували її батькам.

Читайте також: У Луцьку в супермаркеті 7/23 продають печиво із хробаками (відео)

Натомість я викликав поліцію, адже зараз трапляється дуже багато випадків, коли охоронці супермаркетів порушують закон, обмежуючи права неповнолітніх. Просто завели неповнолітню дівчину у підсобне приміщення магазину. Неповнолітню дитину у підсобне приміщення!

На жаль, поліцейські не захотіли проводити ніяких дій щодо охорони, не роз’яснили працівникам супермаркету, що вони вчинили неправильно та взагалі не побачили у діях охоронців ніяких ознаків правопорушень. Ніхто не відбирав ніяких пояснень. Просто пішли.

Тобто, тепер щоразу коли чиясь дитина підпаде під підозру про вчинення крадіжки, якийсь дядько без ніяких представлень може забрати дитину до підсобного приміщення? Це взагалі як? А поліція не побачить у цьому нічого такого?
На жаль, зараз присутня тенденція щодо порушення прав неповнолітніх працівниками супермаркетів", – написав Кушнєр.

Лучани обурені такими діями працівників "Сім23".

Оксана Петрук: "Ця ситуація типова. І це дуже-дуже прикро..."

Любава Дроган: "Це у них постійна практика. Я вже писала заяву на охорону. Там начальник охорони мудак. Його політика..."

Василь Нагорний: "Якщо крала – викликай поліцію, ні – пішов нахєр... Зовсім охорона знахабніла".

Сергій Павліха: "Максимум, що може зробити охоронець, то оголосити підозру і викликати поліцію... ну і послухати, куди йому слід іти))) Ліцензію на насильство в державі мають тільки правоохороні органи".

Karin Soproniuk: "Добре все зробив Олексій. Вже тема піднялась у ЗМІ. Велика вірогідність й багато дорослих не знали, що охорона не має таких прав. Хтось дізнається нове для себе і зможе захиститись від подібних неправомірних дій, вже плюс".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter