У мережі спалахнув скандал навколо КП "Ласка", його екс-очільниці Дани Новарчук та, зокрема, того, що у цієї структури відібрали автомобіль. У Facebook з'явилась публікація про те, що бус, який був наданий у користування "Ласки" виявився чиїмось майном.

Читайте також: Поліщук до Моклиці: Юра, ти за рік не зміг канали в парку почистити, чого ти тут чергуєш?

"Схеми, виявляється, робились з представниками англійською структури. Цей бус видавали вони на КП "Ласка". Проте на балансі організації його не виявилось. А виник він на громадській структурі безпосередньо підпорядкованій Новарчук. Тепер його забрали з "Ласки", як "власне майно", – зазначається у дописі.

Один із псевдо-експертів "Волинського центру розвитку урядування" Юрій Моклиця, який свого часу тісно співпрацював із Даною Новарчук, вирішив показати свою обізнаність з цього питання, через що на нього звалився шквал критики.

"Європейські донори часто не підтримують комунальні підприємства, бо ті є згідно статуту комерційними структурами. В таких випадках шукають для співпраці громадські організації, з якими можна укласти грантову угоду і передати їм на баланс оплачене майно", – зазначив "експерт".

Проте, працівники із зоозахисту надали факти підтвердження Моклиці про те, що раніше міська влада, саме тоді, коли ЦРУшник займав посаду заступника міського голови, підтвердила те, що автомобіль – це надбання КП "Ласка". Тож, таким чином Юрій Моклиця повинен володіти інформцією про те, як все відбувалося насправді, а не захищати когось.

Сухоставська Юлія: "Є звіт на сайті дарувальника, де вони звітують про передачу допомоги саме на "Ласку".

Зокрема інші користувачі звинуватили Моклицю у тому, що він міг і сам перевірити інформацію, а не чекати поки хтось йому про це підкаже. Тобто, таким чином він покривав нечисті схеми, аби не підставитись під удар спільноти самому.

Vadim Nechaiev: "А самому проверить было слабо? почему волонтеры и зоозащитники видели все безобразия, которые творились на "Ласке", кричали об этом неоднократно, устраивали митинги, оббивали пороги, а вы до сих пор ходите в неведении?"

Захисниця тварин Юлія Сухоставська вказала ще на один кричущий факт того, що Моклиця намагається когось захистити:

Сухоставська Юлія: "Я бачила фото, де ви за кермом цього авто, значить вам мали надати документи – техпаспорт і шляховий лист, там було вказано власника автомобіля".

На фото чітко видно підпис Дани Новарчук, що автомобіль належить КП.

Читайте також: Ті, хто роздерибанив 100 гектарів землі у Луцьку, згадали про совість

Сухоставська Юлія: "У вас нема надхнення розібратись з рокраданням та привласненням комунальної власності через махінації? Прокуратура вбачає в цьому проблему".

Yuriy Moklytsia: "Те, що оформили на ГО я вкурсі. Повірив на слово".

Наталія Гнітецька до Yuriy Moklytsia: "Чому ви, будучи в міській раді, не цікавилися цим питанням? Чому тоді цікавою була лише вартість перевезень в маршрутках? І чому зараз всі болючі питання, на яких можна зробити піар і використати проти потенційних опонентів, вас цікавлять?

По Спартаку вже розібралися? В курсі, так, що туди хочуть переважно завести бокс, а решту видів спорту підпирають. Ви ж так гукали – буду слідкувати за питанням і хто зі мною. Тепер по Ласці розбираєтеся? Треба робити все в свій час. І він у вас був".

Проте, коли Юрій Моклиця опинився у глухому куті через усі факти, він вирішив як завжди звинуватити у всьум попередників та політичних опонентів, аби "вийти сухим з води".

Сухоставська Юлія: "Я вже навіть не знаю, чи шокована я такою відповідю від представника міської ради "то всьо папєрєднікі" і "нема часу і натхнення".

Iryna Petrenyuk до Юрія Моклиці: "Ви не бачили фактів, бо не хочете їх бачити. Вам достатньо поскидали інформаціі. Є в нас також відповідь на запит, де Новарчук відповіла ж, що іздила в Турцію за гроші з КП, тому, що за це грантодавці подарували КП авто. Тобто їздила за гроші бюджету (один подарунок для Б.) і отримала авто для себе (другий подарунок для Б.). Якщо ви ще досі не бачите, то вибачте, але носом вас вже силою ніхто тикати у факти не буде. Ви не бачите, а відповідні органи бачать".

Yuriy Moklytsia: "Та ок, я ж не сперечаюсь. Хай розслідують, хай карають. Може я навіть і визнаю, що був не правий. А бачити-не бачити – це суб'єктивне".

Vadim Nechaiev: "Прочитал. И это ответы "эксперта" ЦРУ, полная правовая безграмотность. Шок".

Читайте також: Скандально відомі експерти Волинського ЦРУ не усвідомили важливості "Луцьких ринків"

Нагадаємо, що Юрій Моклиця один із учасників тріо "експертів" ЦРУ. На посаді заступника міського голови Луцька, товариш і помічник нардепа Ігоря Лапіна недноразово підозрювався у розкраданні бюджетних коштів. Зокрема, широкого розголосу набрала історія з використання спеціальних речовин для очистки басейну дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву плавання. Тендер на очистку басейна виграла фірма, яка запропонувала послуги, котрі на 200 тисяч грн були дорожчі за ідентичні.

Не все чисто й гладко вийшло і з розчищенням берега річки Стир, на що було виділено понад 1 млн грн з міського бюджету, які були освоєні фірмою його друга. Натомість Юрій Моклиця уникає відповідальності за свою жалюгідну роботу на посаді у міськраді і з товаришами-казнокрадами Сергієм Григоренком та Тарасом Яковлєвим обливають брудом чинну владу Луцька, виконуючи замовлення одіозного олігарха Степана Івахіва.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter