Сьогодні, 21 листопада, на Театральному майдані Луцька у Міжнародний день відмови від куріння молодь влаштувала акцію проти нікотинової залежності.

Читайте також: В Україні заборонять деякі сигарети: перелік

Стандартизувати зображення на усіх пачках із цигарками – з таким проханням звернулися до нардепів студенти Луцького медколеджу та фахівці обласного центру громадського здоров’я, – йдеться у сюжеті "Суспільного".

Лучанам показали як мають виглядати, на думку фахівців з центру громадського здоров’я, пачки із цигарками. До депутатів Верховної Ради підготували звернення, каже завідувач відділу промоції здорового способу життя центру Сергій Левчук. З його слів, пачка цигарок не повинна мати привабливого для покупців вигляду.

"Ось це один із зразків з тих стандартизованих пачок сигарет, які мають бути згідно проекту нового закону України. Я рахую, що якщо будуть такі зразки то бажання почати курити пропаде точно", – розповів Сергій Левчук, завідувач відділу промоції Волинського центру громадського здоров’я.

Читайте також: Супрун розповіла, як курці вбивають оточуючих і дала поради, як кинути шкідливу звичку

"Ми будемо їх ламати і таким чином показувати, що ми проти куріння, що не треба з цим навіть пробувати і навіть в руках не тримати. Таким чином покажемо, що молодь проти куріння", – зазначила Оксана Ютовець, координаторка всеукраїнської кампанії "Молодь вільна від куріння".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook