Жінка у суді заявляє про те, що її співмешканець нібито насильно утримував її в квартирі. Однак лучанин, якому інкримінують такі звинувачення зазначає, що між ними відбувалася лише сварка, а він сам отримав тілесні ушкодження від брата своєї подруги. Відеозапис з нагрудних камер патрульних, який міг би прояснити багато моментів у цій ситуації, зник.

Читайте також: Чи засудять луцького "борця зі смородом" за образи?

Засідання у справі звинувачення Романа Кулієва у незаконному позбавленні волі співмешканки Світлани С. відбулося 13 лютого у Луцькому міськрайонному суді, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Роман – колишній гравець ФК "Волинь", боєць Нацгвардії та учасник АТО, в 2016 році отримав медаль "За оборону рідної держави". Також 4 місяці він служив у лавах патрульної поліції Луцька, після чого звільнився за власним бажанням. Разом зі Світланою, яка працює в Державному управлінні статистики Волинської області у Луцьку, вони зустрічались близько року, половину з цього часу жили разом. Проте 31 березня 2017 року між ними трапився конфлікт. Тоді до помешкання обвинуваченого прибули брат співмешканки з товаришами та патрульні поліцейські, адже та повідомила, що її разом з малолітніми дітьми утримують в неволі. На місці виникла сутичка між Романом Кулієвим та братом його співмешканки, щодо подробиць якої, втім, різняться свідчення учасників процесу. Відео з камер патрульних до провадження досі не змогли долучити. Наразі обвинувачений протягом тривалого часу перебуває під вартою.



Під час засідання розглянули протокол заяви про вчинення кримінального правопорушення від 31 березня 2017 року від Романа Кулієва. У заяві йдеться про те, що 31 березня близько 14.00 невстановлені особи, перебуваючи у квартирі на вулиці Гулака-Артемовського у Луцьку, під час конфлікту нанесли йому тілесні ушкодження.

Читайте також: Згвалтування школярки на Волині: поліція прокоментувала інцидент

Під час засідання суддя Андрій Сівчук озвучив протокол допиту потерпілого Романа Кулієва від 4 квітня минулого року. У протоколі йдеться про те, що він перебував у своїй квартирі зі співмешканкою Світланою С. та її малолітніми дітьми. Між ним та співмешканкою виник конфлікт, який спровокувала вона, через те, що Роман Кулієв запитав її, чи знає вона особу, яка знаходиться у списку її друзів на сторінці у соціальній мережі Вконтакте. Між ними виникла сварка. Після цього вона вийшла до приміщення туалету, згодом сказавши співмешканцю, що написала повідомлення своєму братові про те, що Роман Кулієв зачинив двері у квартиру та не випускає її з дітьми. Через 10 хвилин до квартири приїхав її брат зі своїми друзями. Світлана С. підійшла до дверей та сказала, що її співмешканець зачинив двері та не випускає її. В цей час зі своєю дівчиною Світланою та її дітьми в квартирі перебував і Роман.

Згодом приїхали працівники патрульної поліції, які допомогли вибити вхідні двері квартири та пройшли в приміщення. Патрульні сказали Роману Кулієву стати до стіни, оскільки мали вдягати на нього кайданки. З його слів, він не чинив опору працівникам поліції. У цей момент до нього підійшов брат співмешканки та ще невідомі особи, які стали наносити йому удари кулаками в обличчя. Між ними виникла сутичка, яку намагалися зупинити працівники поліції. Сутичка тривала приблизно півтори хвилини, після чого патрульні повезли його до Волинського обласного наркодиспансеру для освідування та доставили до Луцького відділу поліції.



Оскільки Роману Кулієву були завдані тілесні ушкодження, він вирішив звернутися до правоохоронних органів. Те, що він справді отримав тілесні ушкодження, підтверджує висновок експерта.

Своєю чергою, Світлана С. зверталася до правоохоронців з заявою про притягнення Романа Кулієва до відповідальності за вчинення насильства відносно неї.

У своєму поясненні брат Світлани С. Олександр В. повідомляє, що отримав від сестри повідомлення про те, що співмешканець незаконно утримує її та дітей у квартирі півтори-дві доби. Коли він приїхав на адресу, яку вказала сестра, з ним було двоє товаришів. Біля дверей вони почули крики дітей про допомогу та благання сестри, щоб Роман Кулієв відчинив двері. Разом з патрульними, яких викликали на місце події, вдалося вибити двері. На підлозі, з його слів, лежала сестра та плакала, поряд плакали її діти.

Зачитали також заяву з проханням долучити до кримінальної справи факти події, що були зафіксовані працівниками патрульної поліції на камери.

Читайте також: У "ПортСіty" виник притон геїв, які влаштовують інтимні побачення?

У показах свідків-патрульних йдеться про те, що між Олександром В. та Романом Кулієвим виникла перепалка, однак патрульні стверджують, що не бачили, чи той завдавав ударів співмешканцю сестри. Ушкодження носа, мовляв, Роман Кулієв міг отримати сам, чинячи опір патрульним, або вдарившись об меблі чи підлогу. На запитання про те, чи хтось із присутніх наносив Роману Кулієву тілесні ушкодження свідок-патрульний відповідав, що ніхто таких ушкоджень не наносив. Цікаво, що відео з нагрудних відеокамер патрульних надати не змогли. Зауважимо, що під час минулих судових засідань патрульні свідчили, що між обвинуваченим та братом його співмешканки не відбувалося сутичок і той не перебував поряд з обвинуваченим. Також вони розповідали, що ключ був зігнутим у замку дверей, а обвинувачений не чинив патрульним опору. Потерпіла, з їхніх слів, сиділа з дітьми на дивані.

Отже, існує розбіжність у показах патрульних, які вони давали для слідчого та показами під час минулих судових засідань (слідчому вони розповідали, що між обвинуваченим та братом потерпілої виникла сутичка, яку вони розборонили).

Потерпілій Світлані С. викликали швидку допомогу, проте вона відмовилася від госпіталізації та поїхала разом із братом. Медичні працівники підтвердили, що Роман Кулієв отримав тілесні ушкодження (побої в області голови). Водночас на тілі Світлани С. тілесних ушкоджень не виявили.

Обвинувачений Роман Кулієв зауважив, що відео відсутнє в матеріалах провадження, хоча на камери патрульних були зафіксовані дії Олександра В. та інших осіб, які завдали тілесних ушкоджень Роману Кулієву. Слідча, яка прибула тоді на місце події, на питання про те, чи мав Роман Кулієв тілесні ушкодження, не змогла пригадати під час засідання суду. Також вона не пам’ятала, скільки часу, зі слів потерпілої, співмешканець її утримував в неволі.

Також жінка підтвердила, що 26 березня могла покинути помешкання, адже на виклик в квартиру приходив дитячий лікар. В той час менший син Світлани захворів, а в цей момент Кулієв з старшим сином Світлани був на тренуванні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter