У мережі інтернет з'явилася нова шахрайська схема "розводу" людей на гроші.

Читайте також: Волинян обдурюють шахраї-поліцейські

Про це написав на своїй сторінці у Facebook лучанин Ілля Токаренко.

"І так народ! Чергова Зрада-зрадіще! Добавляється в друзі оця панянка.  Вона і так і сяк до мене, потім сказала: "Алєксєїч, мона хоч з тобою поговорити?" Ну я не устояв перед фото та й дав свого номера. Ото тіко зараз приходить смс, яке ви зараз бачите, а Алєксєїч чекіст ще той, одразу смєкнув, що то шахраї, які намагаються щоб я до них подзвонив, а потім вони дзвонять до оператора, говорять останні набрані мої номери і блокують карточку, після чого відновлюють і входять до "приват24". А я дивлюся контенгентик вона підібрала сурйозний, майже одні люди "постарше" і не прості вони", – пише лучанин.

Читайте також: Волинянин купив неіснуючий мотоцикл за 27 тисяч гривень

Чоловік застерігає інших користувачів мережі бути пильними та не попастись на такі схеми.

"Вони дають вам номер телефону, ви набираєте, телефон виключений і так кілька разів. Далі вони вас набирають і скидають. Так кілька разів на день. На слідуючий день вони дзвонять в службу підтримки і говорять що загубили телефон. Оператор питає останні набрані і прийняті номера. Карта блокується. Після цього один з них іде і відновлює карту. А маючи телефон який прикріплений до банківської карти, можна зняти всю готівку з картки! Пильнуйте", – зазначає у коментарях Ілля Токаренко.

Таким чином, шахраї залучають аудиторію своїми "пікантними" фото аби познайомитись та отримати номер телефону. Багато хто "ведеться" на зовнішність та, нічого не підозрюючи, потрапляє у сіті аферистів.

Тому будьте уважні коли знайомитесь у соціальних мережах та даєте свій номер телефону.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter