Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що розмови про об'єднання Білорусі з Росією не відповідають дійсності та взагалі дурні.

Читайте також: Путін готується до анексії ще однієї держави

Про це повідомляють ЗМІ, передає "Znaj. ua".

Так, за словами білоруського лідера розмови про об'єднання країн точаться між населенням країн постійно та лише останнім часом набрали вражаючих масштабів.

"Занадто багато сьогодні (я аналізую ситуацію в нашому суспільстві, та й у росіян) йде розмов про об'єднання двох держав. Багато зараз з'явилося питань у зв'язку з церквою в Україні про автокефалію нашої церкви в Білорусі", – сказав Лукашенко.

Також президент країни назвав подібні розмови дурними та такими, що притягнуті за вуха.

Читайте також: Лукашенко відмовився називати Росію "братньою державою"

Лукашенко заявив, що розмови про можливе об'єднання країн наразі не йдеться та не може йтись.

"Ми з президентом Росії однозначно визначили, що сьогодні на порядку денному такого питання немає – про об'єднання", – додав Лукашенко.

Він додав, що ще раніше Білорусь та Росія підписали договір про створення Союзної держави та подальший розвиток двосторонніх відносин.

За його словами, свого часу країни повинні були прийняти Конституцію Союзної держави, де мали бути прописані і органи управління, і органи влади, і єдина валюта, політика і так далі, але РФ відмовилася від цього.

"Я це нагадав президенту Росії, він сказав: "Так, так і було". Постає питання: що будемо робити з союзним договором? Треба сідати за стіл і дивитися, що ми разом можемо сьогодні згідно з договором вирішити, на що ми разом можемо без всякого тиску піти", – зазначив Лукашенко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter