Через роботу ТОВ "Технологія базальту" звернуться до правоохоронних органів, зокрема до поліції та прокуратури, повідомляє ІА Волинські Новини.

Читайте також: Луцьк знов опинився в полоні смороду

Про це йшлося 24 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як зазначила в.о. начальника відділу екології міської ради Оксана Тарабанюк, сьогодні виникало питання, яке відношення підприємство "Технологія Базальту" має до Луцька, адже його юридична адреса на вулиці Липинського у селі Струмівка.

"Негативний вплив зазнають не лише мешканці Підгайцівської селищної ради. Вчора проводила опитування серед мешканців Рівненської, 125, і вони не можуть сказати, що страждають саме від цього підприємства, адже у цьому районі розміщена низка інших підприємств, від яких вони також потерпають. За останні 5 років зросли викиди формальдегіду та фенолу в Луцьку, показники коливаються від 2 до гранично-допустимої концентрації – 3. Перевищення зафіксовані по всьому місту. Заради об’єктивності зазначу, що викиди йдуть не лише від цього підприємства", – зазначила посадовиця.

Читайте також: Під Луцьком "Lexus" на смерть збив велосипедиста

Вона наголосила, що міські жителі однозначно зазнають впливу на своє здоров’я від викидів підприємств.

"Вплив на здоров’я великий, адже ці речовини мають вплив на нервову, кісткову систему та на інші системи органів", – резюмувала Оксана Тарабанюк.

Нагадаємо, сьогодні до Луцької міської ради прийшли мешканці Струмівки, які скаржаться на роботу заводу на межі Луцька. Натомість представник Держпродспоживслужби зазначив, що дозволу на роботу підприємству не давали, адже інстанцією було зафіксовано перевищення норми викидів шкідливих речовин від роботи підприємства.

Відтак, комісії рекомендувала Держпродспоживслужбі з періодичністю кожні три дні проводити заміри, зокрема домовитися з жителями щодо проведення замірів вночі, адже, на їхню думку, саме в цей час підприємство працює на повну.

Також комісія рекомендувала екологічній інспекції відстоювати інтереси громади у суді. Управлінню держпраці провести позапланову перевірку в частині дотримання трудового законодавства та шкідливості виробництва.

А також звернутися до правоохоронних органів, зокрема до прокуратури та поліції, адже перевищення зафіксовані держпродспоживслужбою. У разі виявлення складу злочину – порушити кримінальну справу та притягнути злочинців до відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook