За статистикою онкологічних захворювань у Волинській області в 2018 році Луцьк посів перше місце.

Про це відомо з відповіді управління охорони здоров’я області на депутатський запит голови робочої депутатської комісії по контролю за дотриманням норм екологічної безпеки промисловими підприємствами Нововолинська Віктора Марчака. Передає  БУГ.

Читайте також: У Волинському перинатальному центрі народилися перші дітки: два хлопчика

Згідно зі статистикою онкологічних захворювань в розрізі міст на 100 тисяч населення перше місце у 2018 році займав Луцьк, друге – Рожищенський район, третє – Локачинський, четверте – місто Нововолинськ.

Додамо, згідно з статистичними даними МОЗ, в Україні понад 1 мільйонів хворих на рак, щодня реєструється 450 нових випадків онкозахворювань, – повідомляє Здоров’я 24.

Україна посідає друге місце в Європі за темпами поширення онкозахворювань.

Щорічно 140 тисяч українців дізнаються, що у них рак.

Щодня 450 українців дізнаються, що у них виявлена злоякісна пухлина (20 осіб на годину). З них 250 помирають (10 людей на годину).

Щороку від раку помирають близько 90 тисяч українців, 35% – люди працездатного віку.

Ризик розвитку онкологічних захворювань складає 27,7% для чоловіків 18,5% для жінок. Злоякісні новоутворення вражають в Україні кожного четвертого чоловіка і кожну шосту жінку.

За розрахунками ВООЗ, до 2020 року кількість людей, які вперше захворіють на рак в Україні буде більше 200 тисяч.

30% випадків смерті від раку обумовлена 5 основними джерелами ризику: високий індекс маси тіла, низький рівень споживання фруктів і овочів, відсутність фізичної активності, вживання тютюну, вживання алкоголю. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook