Завод з виробництва біоетанолу "БІО-ПЕК" незаконно злив у міську каналізацію малясну барду, внаслідок чого сморід поширився містом.

Читайте також: Нестерпний сморід у Луцьку: роботу Гнідавського цукрового заводу блокуватимуть, якщо він не вирішить проблему

Така інформація надійшла з каналізаційно-насосних станцій та від працівника підприємства, хіміка, що обслуговує луцькі КНС.

Як повідомляють Волинські Новини, про це проінформував перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, яка відбулася 3 липня.

Така провокація була вчинена для того, щоб зробити міські очисні споруди головним джерелом смороду в місті. Адже по міській каналізаційній системі ця малясна барда потрапить на очисні споруди в Липлянах. Внаслідок процесу бродіння барда спричинить появу неприємного запаху там.

Як повідомив Недопад, після зливу барди в каналізацію неприємний запах невдовзі виявили на КНС №4 та КНС №2. Отже, причиною поширення смороду в Луцьку о 10–11 годині вчора був саме цей злив.

Читайте також: Сморід у Луцьку: знайдено винуватців, які не збираються припиняти цього

"Це робиться виключно для того, що відвернути увагу від того, що саме діяльність заводу "БІО-ПЕК" є основною причиною появи смороду в місті і зробити основним джерелом смороду очисні споруди в Липлянах, які таким не є", – пише радник міського голови Ігор Поліщук на своїй сторінці у Facebook.

Повідомляється, що на місце події виїхали муніципали та зафіксували на фото і відео факт зливу.

"Звертаюсь до ГУ НП у Волинській області та Прокуратури Волинської області з проханням негайного реагування на вказану ситуацію та притягнення винних до відповідальності.

У разі відсутності реагування від вказаних правоохоронних органів, міська рада разом з громадою міста буде організовувати мітинг та блокування роботи вказаного заводу!", – наголосив Поліщук. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook