Обласний центр Волині отримав ще чотири тролейбуси "Богдан", які вже з наступного тижня розпочнуть курсувати містом. Нові тролейбуси – тихі, екологічні й економічно вигідні, вони споживатимуть удвічі менше електроенергії. Також вони обладнанні кондиціонером, USB-зарядками, мають м‘який салон та доступні для людей з інвалідністю.

Читайте також: У громадському транспорті Луцька запровадять нові правила проїзду

Передача транспортних засобів відбулася за участю керівництва заводу та представників міської влади 29 січня, пише ІА "Волинські новини".

Нагадаємо, що ще у квітні минулого року міська рада підписала контракт щодо постачання 29 нових тролейбусів з ДП "Автоскладальний завод №1 АТ "АК "Богдан Моторс". Перші тролейбуси Луцьк отримав наприкінці жовтня, а вже завтра на вулиці міста виїде ще чотири "рогатих".

Керівник ДП "Автоскладальний завод №1 АТ "АК "Богдан Моторс" Дмитро Писаний розповів, що термін виготовлення одного тролейбусу складає три місяці, це пов’язано з закупівлею комплектуючих у Європі. З його слів, одна з головних переваг нових тролейбусів – зменшення витрат електроенергії. Такий ефект досягнуто вдосконаленням системи керування.

Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що вже наступного тижня отримані тролейбуси виїдуть на рейси.

"У місті з’явиться більше якісного, комфортного та сучасного транспорту. Коли наша команда йшла працювати у міську раду, то декларувала програму "Луцьк без маршруток", тобто без ось цих старих неекологічних маршруток. Поступово ми рухаємося у цьому напрямку, у місті тепер є шість нових тролейбусів, два з яких отримали раніше. За нашими розрахунками 29 нових тролейбусів економічним методом зможуть витіснити близько 70-80 маршруток, адже лучани хочуть їздити комфортним транспортом", – зазначив Ігор Поліщук та додав, що придбання таких тролейбусів фінансово оздоровить Луцьке підприємство електротранспорту, адже їм не потрібно робити поточний та капітальний ремонт.

Керівник ЛПЕ Володимир Пуц повідомив, що отримані тролейбуси пустять на маршрути №1, 2, 5, 12.

Ігор Поліщук відзначив, що тролейбуси виїдуть на маршрути, які мають найбільше проблем через те, що Кабмін заборонив брати кількість пасажирів, яка перевищує кількість сидінь.

"Ми бачимо, що окремих маршрутів люди чекають по 30-40 хвилин. Таким чином створюються передумови для різних захворювань, в тому числі і для гострих респіраторних вірусних інфекцій. Ми неодноразово зверталися до Кабміну, я особисто ставив це питання прем’єр-міністру та міністру охорони здоров’я. Вони обіцяли, що цю проблему вирішать, адже я мотивував, чому необхідно дозволити брати кількість пасажирів, яка вказана у технічному паспорті. Але поки зрушень немає, то ми вирішуватимемо цю ситуацію додатковим транспортом", – наголосив міський голова.

Читайте також: У Луцьку можливе подорожчання вартості проїзду у тролейбусах

Насамкінець Ігор Поліщук виразив сподівання, що це не останній проєкт, який реалізовуватиметься спільно з автозаводом, адже відгуки про нові тролейбуси як від лучан, так і від ЛПЕ, лише позитивні. Відзначимо, що у першій половині лютого Луцьк отримає ще чотири новеньких "Богдани".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook