Скасувати рішення уряду про підвищення ціни на газ на 23,5% закликали президента, як гаранта конституції, депутати Луцької міськради.

Читайте також: У Луцьку намагаються уникнути комунального колапсу

Про це йшлося під час сесії Луцької міської ради.

Депутати ухвалили звернення до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення.

Читайте також: Луцькі заправки хочуть продавати алкоголь після 22-ї години

Текст звернення:

"З метою захисту конституційних прав громадян, зупинення "здирницької" політики Кабінету Міністрів України, соціально-економічної кризи, катастрофічного падіння рівня життя, зниження соціальної напруги серед населення, відповідно до Конституції України, ст.25, 26, 43, 49, 59 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. 13, 19, 20 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", міська рада 

ВИРІШИЛА:

1. Ухвалити Звернення до Президента України щодо негайного скасування постанови Кабінету Міністрів України про підвищення ціни на газ для населення згідно з додатком.
2. Направити дане Звернення Президенту України Порошенку П.О. та міським радам міст обласного значення.
3. Текст Звернення оприлюднити на офіційному сайті міської ради та в газеті "Луцький замок". 
4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря міської ради (Г.Пустовіта) та постійну комісію міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження (А.Козюра)".

Так, українці мають конституційне право на доступні комунальні послуги, а із підвищенням ціни газу дорожчатиме опалення, електроенергія тощо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter