У Луцьку на Замковій Площі відбувся мітинг власників автомобілів на єврономерах. "Євробляхери" свою акцію присвятили вирішенню питання дешевої розмитнення "євроблях".

Читайте також: Волинянин намагався провезти через митницю авто "на бляхах" з фіктивними документами

Протягом вже декількох років українська влада не може дати чіткої відповіді щодо подальшої долі нерозмитнених автомобілів, які вже встигли заполонити дороги України.

Читайте також: Які "євробляхи" декларують на Волині та Рівненщині

Мітингувальники виступили з пропозицією повністю анулювати акцизний збір при розмитненні автомобілів. Крім того, власники "євроблях" вважають, що слід залишити мито в розмірі 5% і ПДВ в розмірі 20% від реальної вартості автомобіля.

Учасники акції заявили, що багато українців вважають "євробляхерів" купкою хитрих людей, які хотіли б користуватись хорошими автомобілями за безцінь. На думку ж учасників акції, вони захищають не тільки свої інтереси, а й інтереси всіх українців, які повинні мати право дешево купувати якісні автомобілі в Європі, не оплачуючи грабіжницькі платежі по розмитненню.

Читайте також: Звідки найбільше приганяють авто в Україну?

"Євробляхери" вважають, що необхідно інформувати і роз'яснювати суспільству про переваги скасування мита на ввезення автомобілів, щоб проблема "євроблях" стала загальнонаціональною.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter