Волинь з усіх сил готується до візиту Петра Порошенка. Цього разу на зустріч із гарантом до Луцька, очевидно, звозитимуть працівників бюджетної сфери, зокрема й лісівників зі всієї України. 

Читайте також: У Луцьку зрізали банер до Порошенка "Ти став президентом на крові хлопців 51 ОМБР": затриманий зловмисник

На Театральному майдані Луцька відучора повним ходом встановлюють дерев’яні ятки – кажуть, до з’їзду лісівників, який відбудеться 14 березня. Цього ж дня до обласного центру знову завітає Петро Порошенко. Мабуть, знову так просто співпало. Схоже, "бюджетники" вже традиційно автобусами з’їжджаються до Луцька – аби побачити гаранта.

Куди ж поселяться всі ці люди? В ЗМІ просочилась інформація, що для лісівників, які прагнуть побачити Петра Порошенка, масово бронюють в готелях номери. Спершу журналісти зателефонували до готелю "Україна", який знаходиться в самому центрі Луцька, якраз біля Театрального майдану – спитати – чи є вільні номери з 13 на 14 березня включно. І ось що почули.

Читайте також: Студентів Луцького "політеху" змушують їхати на зустріч з Порошенком за бонуси

"Доброго дня! Скажіть, будь ласка, а сьогодні з вечора або завтра на ранок є у вас вільні номери? – Стандарт двомісний 1 тис. 100 грн. Єдиний номер. – Єдиний номер… Скажіть, а чого така ситуація, що зайняті номери в готелях? Якісь делегації приїздять завтра до Луцька? – Так, з’їзд лісництва щорічний. – Лісництва? – Так".

За інформацією на сайті готелю "Україна", в готелі 124 номери, отже, якщо вільним є один, то 123 – заброньовано. Якщо взяти до уваги, що найдешевший номер у готелі – одномісний стандарт на добу коштує 680 грн, а за номер люкс доведеться викласти 2200 грн – суму, щоб забронювати майже весь готель, довелось виділити немаленьку.

Журналісти зателефонували до кількох інших луцьких готелів. У готелі "Світязь" – 119 номерів, від 490 грн за одномісний "стандарт" і до 880 грн за люкс двомісний.

"Скажіть, будь ласка, сьогодні ввечері або завтра ранок – у вас є вільні номери? – Ні. На завтра, можливо, з 12 години. – Скажіть, а що – якісь делегації? До вас теж лісники заселяються? – Так. – Так? А скільки їх? Приблизно? – Я не хочу надавати таку інформацію".

У готелі "Профспілковий" вартість номерів коливається від 450 грн за напівлюкс і одномісний до 800 грн за люкс. Як виявилось – лісівників там поки небагато, зате є дехто інший.

"Двомісний номер є з двома окремими ліжками. Номер коштує 606 грн. Може, пізніше зявиться з двоспальним – 454,50 грн. – Скажіть, будь ласка, а що у вас теж великий наплив в ці дні? – Да. В нас да – зараз охорона президента живе. – Зрозуміло. – А делегації лісників у вас є? – Делегація лісників – один люкс і одна двійка – отака делегація в нас".

У готелі "Ромбус" 17 номерів і коштують вони від 750 до 1 тис 800 грн за добу. Вже з сайту бачимо – вільних номерів з 13 на 14 березня – нема. І телефонна розмова з адміністратором це підтвердила.

Скільки державних грошей витрачається, щоб можна було поселити чи не у всі готелі міста лісівників – які хочуть зустрітися з гарантом, та ще й охорону президента – у кількості 29 чоловік? Лишається загадкою.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс"

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook