У Луцьку працівники департаменту муніципальної варти провели моніторинг та  роз’яснювальні бесіди з безвідповідальними підприємцями, які не дотримуються  обмежень щодо масового скупчення людей. Про це повідомляють муніципали на своїй сторінці у мережі.

Читайте також: Попри сувору заборону через карантин у Луцьку продовжує працювати величезний гіпермаркет

16 березня Луцькою міською радою прийнято рішення "Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у місті Луцьк та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19".

Згідно даного рішення з 16 березня 2020 року до закінчення карантину тимчасово зупиняється робота об’єктів загального користування, в тому числі ринків, ярмарків та інших місць масової торгівлі.

Незважаючи на це, 17 березня частина безвідповідальних підприємців і надалі продовжують здійснювати торгівлю на ринках, цим самим наражаючи на небезпеку зараження коронавірусом COVID-19 себе та оточуючих. Такі порушення вже зафіксовані на ринку "Лучеськ", "Центральний", "Північний" та "Пасаж".

Читайте також: Плювали на всі закони: базарники Старого ринку, попри карантин, торгують продуктами харчування прямо з землі

Працівниками департаменту муніципальної варти здійснюється відповідний моніторинг та проводяться роз’яснювальні бесіди з такими громадянами щодо необхідності неухильного дотримання обмежень щодо масового скупчення людей.

Разом з тим, повідомляємо, що у разі продовження порушень ринками режиму карантину, власники, директори та окремі підприємці ринків будуть притягнені до відповідальності згідно з чинним законодавством України, а саме ст. 137, 325 ККУ, ст. 42 КУпАП.

Міська рада в свою чергу буде ініціювати дострокове розірвання договорів оренди під ринками, що порушуватимуть режим карантину.

Читайте також: У Луцьку на карантин закрили торговий центр

Раніше ми уже писали про те, що на деяких ринках міста триває торгівля. Зокрема, деякі несвідомі фермери, нетхуючи здоров'ям та наражаючись на небезпеку, продовжують здійснювати торгівлю біля РАЦСу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook