Сьогодні, 11 жовтня, у Луцьку пройшла Всеукраїнська акція простесту проти підняття цін на пальне, під час якої автомобілі зупинили свій рух з 9.00 до 10.00 години, аби показати своє невдоволення.

Читайте також: Під Луцьком виявили підпільну АЗС

"Метою такого заходу було привернути увагу влади до росту цін на пальне.

Наразі, це була невеличка попереджувальна акція протесту, аби побачити реакцію влади, а потім будемо рухатись дальше, аби нас нарешті почули. Даний захід проходив на всеукраїнському рівні і у цьому нас підтримало багато людей", – повідомив у коментарі журналісту "Під Прицілом" активіст та організатор акції протесту у Луцьку Сергій Поха.

"Наразі ми блокували в'їзд до АЗС WOG, проте ніхто з керівництва даної заправки, та й будь-якої іншої в цілому, не виходив із нами на зв'язок, аби дізнатись причину та вислухати звичайних людей", – обурюється активіст.

Читайте також: Бензин відчутно подорожчав: ціни на 8 жовтня

Чоловік припускає, що підняття цін на пальне, можливо, відбувається тому, що незабаром вибори. 

"Не знаю, можливо вибори скоро і потрібні гроші. Нам розказують, що всесвітня ціна на нафту пішла вгору, але чомусь в Європі ціни на пальне так не піднялись. В Білорусі ціна 19, 50 грн за літру пального. То чому у нас такий стрімкий ріст? Доріг немає, податки сплачуються великі, а для людей не робиться абсолютно нічого", – не приховує своїх емоцій Сергій.

Також активісти хочуть, аби усі на рівні всієї країни навчилися захищати свої права, через персональну відповідальність і особисту участь хоча б у такому простому та доступному кроці як флешмоб, а також попереджають, якщо влада не прийме до уваги обурення народу, то вони підуть дальше, аби їх почули.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter