Обвинувачені в одержанні хабара заступник керівника відділу внутрішньої безпеки Нацполіції на Волині Олександр Макогончук і оперуповноважений Олександр Шостак через суд поновилися на посадах.

Читайте також: У Луцьку адвоката спіймали на отриманні хабара

Про це Суспільному Волині розповіла речниця департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Олеся Орлова. 

Нагадаємо, їм інкримінують одержання неправомірної вигоди службовою особою в розмірі трьох тисяч доларів США. Олександра Макогончука затримали 11 липня2018 року на вулиці Львівській у Луцьку.

Обох поліцейських було звільнено зі служби в поліції. Однак, не погоджуючись з ухваленим рішенням керівництва внутрішньої безпеки, екс-поліцейські зверулися до адміністративного суду, який своїм рішенням, іменем Закону, поновив їх на службі, не розглядаючи всю повноту, об’єктивність, та резонансність цієї події. 

"До Луцького міськрайонного суду Волинської області з Генеральної Прокуратури України надійшов обвинувальний акт з додатками з кримінального провадження відносно фігурантів. Потрібно, щоб суд розглянув цю справу і виніс справедливе рішення, адже працівник поліції, який був викритий у хабарництві, апріорі не може працювати, якщо він був викритий у вчиненні злочину.", – зазначила Олеся Орлова.

Читайте також: У Луцьку завкафедри військової підготовки ЛНТУ судять через хабар

Нині ж у Луцькому міськрайонному суді залучають докази у справі по обвинуваченні Макогончука та Шостака. Справу розглядає суддя Олеся Калькова. Прокурор Генпрокуратури Арсеній Сьоміч зачитує отримані в ході розслідування докази та передає їх суду. Каже, під час затримання в обвинуваченого правоохоронці вилучили 30 стодоларових купюр. Адвокат одного з обвинуваченого Володимир Рудниченко стверджує, що обшук був проведений незаконно. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook