Луцька місцева прокуратура Волинської області здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні про шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах.

Читайте також: Шахраї представилися працівниками банку та видурили 4 тисяч гривень у лучанки

Сьогодні, 11 травня прокурорами та слідчими Луцького відділу поліції за оперативного супроводу Поліського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції Національної поліції України проведено 5 обшуків у Луцьку й затримано чотирьох громадян, яких підозрюють у 16 епізодах шахрайських дій під час укладання з фізичними особами договорів фінансового лізингу, передає прес-служба прокуратури області у Фейсбук.

Встановлено, що спритники, повідомляючи, у тому числі через мережу Інтернет, потенційним клієнтам неправдиву інформацію про небувало низьку вартість сільськогосподарської техніки, спонукали громадян до укладення фіктивних договорів фінансового лізингу та необхідності перерахування грошових коштів у сумі від 25 до 105 тис. грн в якості авансу. Після цього вони підробляли договори, змінюючи вартість транспортних засобів.

 

Читайте також: Волинян попереджають про можливе шахрайство щодо біометричних паспортів

Громадяни ж, перерахувавши на рахунки компанії гроші, техніки так і не дочекалися.

У ході проведення обшуків у офісних приміщеннях та помешканнях зловмисниць вилучено бланки фіктивних договорів фінансового лізингу та інші документи компаній і відповідне обладнання, за допомогою якого вчинялися шахрайські дії.

З'ясувалося, що жертвами шахраїв стали не лиш волиняни, а й мешканці інших регіонів України. Потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму 570 тис. грн.

 

 



Наразі зловмисники – троє жінок та чоловік – затримані в порядку ст. 208 КПК України, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

У кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter