Прес-секретар голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка Катерина Павлова запустила свій відеоблог, у якому викриває журналістів у непрофесійності. Перший випуск був присвячений сюжету телеканалу "Аверс" про бізнес-форум. Дівчина нарахувала аж 9 неточностей у матеріалі.

Ініціатива Катерини Павлової звісно ж заслуговує лише похвали, адже вона стала на захист журналістських принципів, які втім сама не так давно порушувала і поводилась вкрай непрофесійно. Проте можна повірити в те, що дівчина зробила роботу над помилками і дійсно це робить з ціллю повпливати на якість роботи волинських ЗМІ з престижної посади прес-секретаря губернатора.

Читайте також: Мільйонер на державній службі: розкішне життя очільника Волинської ОДА

Хоча, навряд когось здивує, якщо початок кар'єри відеоблогерау даній царині – це завдання керівництва і Катерині Павловій за це платитимуть зарплату, яка між іншим нараховується з податків волинян. Тобто, кожен платить податки, які згодом конвертуються в оплату Каті Павловій в тому числі за відеоблог.

На перший погляд нічого поганого. Але, якщо у своїх відеоблогах дівчина з позиції експерта шукатиме так звану брехню і вияви непрофесійності лише у працівників телеканалу "Аверс" чи ІА "Волинські Новини" і водночас закриватиме очі на кричущі факти непрофесійності або подачі брехні на лояльних до голови ОДА ЗМІ та медіа-ресурсах, тоді це набуває зовсім іншого забарвлення.

Читайте також: "12 канал" безсоромно "вилив" чергову порцію брехні

Чому рядовий волинянин має фактично фінансувати відеоблог Катерини Павлової, якщо він не згідний з її позицією? І чи взагалі на посаді прес-секретаря очільника ОДА професійно критикувати лише обрані ЗМІ, а на провали решти закривати очі?

А що, якщо це просто зведення особистих рахунків через образу? До речі, таким вже Павлова гучно відзначалась.

Відповіді на ці запитання прийдуть лиш з наступними випусками відеоблогу Каті Павлової.

Між тим користувачі Facebook, де і вийшов блог, по-різному відреагували на "творчість" прес-секретарки. Зокрема, відомий луцький активіст Сергій Рижков тонко потролив Катерину Павлову за відносини з Олександром Савченком:

"Маленький вірш про Ілліча
Вам, товариство миле.
Колись він стрів мале дівча,
Голодне і змарніле.

Було роботи в Ілліча,
Що й словом не сказати...
Здавалось – міг би на дівча
Уваги не звертати.

Та він узяв маля, зігрів,
Дав їсти, дав і пити...
Ілліч ненавидіти вмів,
Та вмів він і любити.

Максим Рильський", – написав Рижков у соцмережі під відео фаворитки губернатора.

До речі, так і не зрозуміло, хто і скільки платить дівчині, яка займає кабінет у державній структурі, знаходиться на держслужбі, користується службовим авто та іншими привілеями посади. Олександр Савченко так і не надав інформації про офіційне працевлаштування чарівної прес-секретарки. Можливо, Катерина Павлова про це розповість у наступному випуску блогу.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook