Сьогоднішній дорогий іменинник Петро Нестерук – власник ТОВ "Полісся-Трейд" та за сумісництвом депутат Луцької міської ради, не може себе зупинити перед жадобою збагачення від продажу низькоякісної алкогольної продукції і безжальним споюванням народу.

Читайте також: Волинський депутат продовжує наживатися на людському горі, споюючи українців

Часто після наших сюжетів "героїв" розслідувань притягують до кримінальної відповідальності. Але, на жаль, буває і так, що після викриття очевидних корупційних та незаконних схем, "герої" журналістських розслідувань ще більше нахабніють. Зараз мова саме про такого "ГЕроя" – про Голову луцької міської фракції БПП – Петра Нестерука.

Цього року в "Секретних матеріалах" ми показали тіньові схеми прибутку цього депутата, який за сприяння правоохоронців труїть волинян шмурдяком.

І ось зараз пан Петро Нестерук окрім неоподаткованої горілки почав активно торгувати ще й низькоякісним вином.

У нинішніх матеріалах журналістського розслідування мова піде про розповсюдження такого отруйного "пійла" від "Котовського винзаводу" м. Одеса на території Волинської та Рівненської області підприємством з оптової торгівлі алкогольними напоями "Полісся-Трейд", власником якого і є Петро Нестерук.

Читайте також: Голова Волинської ОДА захищає нелегальний алкокартель луцького депутата від податківців

Нещодавно я купив у луцькому магазині "Гроно" зразки міцного вина та портвейнів виробництва "Котовського винзаводу": Кагор "Український десертний", "Портвейни 111" (Маринталь), "333" "Приморський" та "Південне міцне" для подальшого вивчення і дослідження акцизної марки на упаковці. Фахівець, до якого я звернувся, акцентував увагу на окремих деталях, хоча згодом і неозброєним оком стало помітно, що марка виготовлена в "кустарний" спосіб.

Аналізом податкової звітності ТОВ "Полісся-Трейд" за 2017 рік встановлено, що жодних господарських відносин з ТОВ "Котовський винзавод" м. Одеса не мало. З достовірних джерел я дізнався, що основним постачальником Котовських вин та портвейнів на "Полісся-Трейд" за цей період було одеське підприємство "Алкомікс" м. Одеса. Партнери діють за добре розробленою схемою ухилення від сплати податків та акцизного збору в особливо великих розмірах.

Читайте також: Як працює алкокартель керівника луцької "Солідарності" Петра Нестерука

Щоб замаскувати злочинну діяльність, а саме торгівлю під акцизною групою товарів за "другою формою", та щоб не "світити" нечесного виробника вина, Петро Нестерук, в змові з представниками-менеджерами "Котовського винзаводу", проводять декілька офіційних поставок портвейну та вина на ТОВ "Полісся-Трейд" через фірму, яка має ознаки "транзитера" ТОВ "Алкомікс" м. Одеса на загальну суму 1 млн 454 тис.грн, виписавши всі необхідні для фінансово-господарської операції документи (договір, накладні, зареєстровані податкові накладні, товаро-транспортні накладні, сертифікати і т.п.), та провівши банківські розрахунки з постачальником.

Петро Нестерук, Роман Романюк, Микола Яручик

В подальшому під ці документи на ТОВ "Полісся-Трейд" постачається необлікована продукція "Котовського винзаводу" в об’ємах відомих, напевно тільки Богові та начальнику управління, контролю за обігом підакцизних товарів у Волинській області Єловій Наталії Федорівні. Весь "шмурдяк" за "чорну" готівку розповсюджуються через менеджерську сітку ТОВ "Полісся-Трейд" в маленькі сільські магазини та бари, хоча ці "ароматні" та "якісні" вина реалізовуються і в мережі магазинів "Гроно".

Щоб остаточно уникнути підозр про те, що ТОВ "Полісся-Трейд" продавало портвейн та вино в "темну" та для балансу залишків продукції на своїх складах за адресами: м. Луцьк вул. Марценюка, 35, м. Рівне, вул. Млинівська, 23, депутат Петро Нестерук проводить повернення на ТОВ "Алкомікс" нереалізованої продукції, але тільки на папері та по податковому обліку.

Читайте також: Історія одного депутата: від "розливайки" до власника готелів і яхт

Фіскальна служба вже давно повинна була б зацікавитись товариством "Алкомікс". Виходячи з попереднього аналізу його податкової та фінансової звітності за 2017 рік, можна зробити висновки, що "Алкомікс" – своєрідне підприємство-"транзитер", оскільки суми податкового кредиту дорівнюють податковим зобов’язанням, а в деяких звітних періодах і перевищують.

Звісно, аби спокійно вести такий нахабний незаконний бізнес, без серйозних покровителів не обійтися. І схоже, Петра Нестерука прикриває сам губернатор Волині Володимир Гунчик та особистий опікун депутата – чиновниця ДФС Наталія Єлова. Чиновниця, яка зі скромною зарплатою може дозволити собі годинник Rado за 100 тисяч гривень.

Нагадаємо, що усі намагання журналістів національних та регіональних мас-медіа притягнути "Петра-наливайку" до відповідальності, стикаються з супротивом губернатора Волині Володимира Гунчика, який давно покриває свого партійного спонсора корумпованими силовиками із ДФС та СБУ, які багато років "співпрацюють" із, відомою усім, пані Наталією Єловою.

Є велика надія, що нарешті із анонсованою зміною губернатора, справа зрушить з місця, і псевдо благодійник, який не сплачує мільйони податків від акцизу та споює українців, понесе заслужене покарання за свої діяння.

До речі, сьогодні у Петра Нестерука день народження, з чим я його "сердечно" і вітаю. Петре Калениковичу, коли Вам сьогодні усі будуть бажати здоров'я – подумайте і про здоров'я українців, які щодня помирають від алкоголізму і неякісного алкоголю, яким Ви також впродовж багатьох років успішно торгуєте.

Тарас Середич

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter