На сесії Луцької міської ради депутат від "Народного контролю" Павло Данильчук намагався добитись заборони розважальних заходів на Театральному майдані. Він вважає, що слід обмежити кількість заходів на центральній площі міста до відзначення державних свят, заходів суспільно-політичного та релігійного характеру.

Читайте також: Відома луцька активістка розповіла про "схему" збагачення луцького депутата

"Це центральна площа Луцька, історичне місце. Ряд заходів є недоречними там. Це символічне місце, там ми зустрічали хлопців з Майдану, там встановлена стела Героям Небесної Сотні. Треба організаторам заходів культурно-масового характеру пропонувати інші місця, наприклад, біля входу у парк імені Лесі Українки, площу перед головним корпусом СНУ.

На Театральному майдані варто проводити урочистості лише для державних свят, а також заходи суспільного та релігійного характеру. Також треба заборонити біля стели Героям Небесної Сотні встановлення малих архітектурних форм і  розважальних атракцонів для дітей", – заявив Данильчук.

Читайте також: Дармоїд і туніядець: як у мережі відгукнулися про керівника "Народного контролю" на Волині

На це йому заперечили колеги, зокрема, Костянтин Петрочук: "Це – центр міста, обласного центру! Ця площа має жити, а ви обмежуєте все святами державного значення. А хто буде визначати характер заходу, суспільний він чи ні? Ви бачите, який резонанс створили останні події, наприклад, запуск повітряних куль?! Площа має жити".

Врешті "За" проголосували лише 10 обранців громади, рішення не прийнято.

Відзначимо, що з вуст Павла Данильчука апелювання у даному питанні до пам'яті героїв, які віддали життя на Майдані та в АТО, звучать ницо і лицемірно. Куди поділась його повага до героїв, коли він обкрадав бійців батальйону "Азов", коли з "Правим сектором" він "декомунізував" 4-тонного "вождя" з цінного металу на Маневиччині? Чи, можливо, пам'ять про загиблих співвітчизників він вшановував, вибиваючи з "Правим сектором" гроші у забудовників?

Використовувати пам'ять загиблих за державу людей для піару і політичних дивідендів – це хвороба, яка вразила чимало вітчизняних політиків. Громадськість має припинити це, виступивши з гострою критикою кожної подібної піар-акції.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter