Скандально відомий депутат Луцької міської ради Павло Данильчук знову ганебно відмітився. Як виявилося горе-революціонер заробляє на безтурботне життя тим, що вимагає в забудовників гроші, аби не перешкоджати будівництву багатоквартирних будинків. Зокрема, керівник "Народного контролю" приходив на об’єкт депутата Сергія Були, вимагаючи у нього кошти.

Читайте також: У Луцькій міській раді Данильчук таки отримав "на горіхи"

Про це йшлося 9 березня під час ефіру телепередачі "Протилежний погляд. Live".

"Це людина (Павло Данильчук), яка ніде не працює, ходить по забудовниках та "збиває" гроші. Він був у мене на об’єкті на Соборності, 22 та просив гроші. Я вважаю, що це (блокування Данильчуком та соратниками роботи Луцькради під час сесії 28 лютого) політична розправа за те, що ділянки були виділені не тим фірмам", – цитують Сергія Булу "Волинські новини".

І все-таки, страх привселюдно осоромитися взяв гору над палким оратором – на ефір Данильчук не прийшов, адже тоді довелося би відповідати на незручні питання.

Якщо пригадати історію формування особистості депутата-нероби, то стиль його "роботи" стає зрозумілим. Ще з університетських років Павло Данильчук ніде не працював, а з’являвся лише на сумнівних акціях протесту, під час яких він себе і проявив.

Своєї популярності горе-депутат набув під час "Революції гідності", коли записався до лав "Правого сектора".

Тоді, на хвилі декомунізації, Данильчук був ініціатором знесення бронзового пам’ятника вождя пролетаріату у Маневичах. Тоді увесь кольоровий металобрухт зник у невідомому напрямку, а гроші за 4-тонного Леніна осіли, за свідченням очевидців тих подій, у кишенях "борця" Данильчука.

Згодом, активіст почав симулювати активну роботу в зоні АТО, зокрема у батальйоні "Азов". Та тут знову незрозуміла історія, як і з пожертвами на Майдан, які хтось переполовинив і привласнив. Тодішні побратими спритного на руку "хероя" стали звинувачувати Данильчука у зникненні 217 тисяч гривень, які збирались на потреби "азовців", та крадіжці дорогого тепловізора.

Читайте також: Горе-"революціонер" Павло Данильчук вкотре зганьбився, обдуривши лучан

Втім, депутату-неробі вистачило нахабства і совісті записати у своїх е-деклараціях 8 тисяч гривень, які він заробляє і живе на них цілий рік. Не сплачує роками нікчема-активіст абсолютно ніяких податків до казни. Де ж тоді візьмуться кошти на пенсії і виплати соціально незахищеним верствам населення?

Депутату Данильчуку ця норма виходить невідома або він її ігнорує, бо вважає себе вищим і кращим за інших. Проте, зі своєї мізерної заробітної плати, він зумів відкласти в банку 20 тисяч гривень заощаджень. Та й зовнішній вигляд у керівника "Народного контролю" не відповідає образу безробітного, що ледве зводить кінці з кінцями.

То у чому ж тоді секрет його "успіху"?

Нагадаємо, що дружина Павла Данильчука працює проректором в СНУ і отримує близько 138 тисяч грн зарплати на рік, має заощадження у розмірі 350 тисяч грн і 6 тисяч доларів та квартиру у 65,8 кв. м, в якій і проживає екс-революціонер.  Сам же обранець громади не має жодного рухомого та нерухомого майна ні на території Луцька, ні поза його межами. Отже, депутат Луцькради є утриманцем, альфонсом чи йому просто пощастило із коханою? Принаймні усі факти на це натякають. А може гроші з "Азова" і за бронзового Леніна осіли на рахунках його половинки?

А ще про нього в інтернеті є показова історія про втечу від журналістки. Скромна і тендітна дівчина всього лиш запитала його про те, з яких доходів він живе. Потім Павло Петрович ще й накинувся на неї зі звинуваченнями, хоча журналістка задала питання, яке дійсно цікавить усіх волинян.

Чим же взагалі займався у раді депутат Данильчук. З його приходом у сесійній залі запанувало справжнє свято демагогії. Павло Петрович втручався у всі питання, де можна було швидко заробити, виступав то на одній стороні, то на іншій. Але так і нічого для громади хорошого не зробив. Запитайте в будь-кого, хто слідкує за сесіями міськради і почуєте, що в активі Данильчука тільки промови, але про якісь конкретні справи ніхто не згадає.

Відома луцька активістка Оксана Марищук теж згадує Павла Данильчука як сумнівну особистість.

Вона розповіла історію про те, як депутат вимагав гроші і у відомого луцького підприємця Наталії Кушнір.

"Павло Данильчук і Ко прийшли до неї додому і сказали, що є рішення міської ради і, щоб "зам’яти" питання, вимагали в неї 20 тисяч доларів. Вона відповіла, що може дати тільки 10 тисяч, однак Данильчук не погодився на таку пропозицію і сказав, що йому потрібно ділитися з Юлією Вусенко і нині покійним Романюком. Отримавши відмову, вони рознесли приміщення вщент", – каже активістка.

"Коли Павло Данильчук очолював бюджетну комісію при покійному Миколі Романюку, то там по кожному засіданні комісії можна відкривати кримінальну справу. Я впевнена на сто відсотків, що Данильчук має відношення до спалення арки Героїв небесної сотні і відразу з бюджету без жодних тендерів було виділено 40 тисяч гривень", – зазначає Оксана Марищук.

Вкотре пересвідчившись у якості роботи горезвісного депутата-утриманця, усвідомлюєш, що такі люди як Павло не повинні бути при владі. Адже на місці цього альфонса може бути людина, яка не палко читатиме промови на кожному засіданні міськради, а буде робити реальні кроки для розвитку міста.

Читайте також: Данильчук у Луцькраді слухає музику, а між депутатами шарпанина

Крім того, все менше стає друзів у Данильчука, бо всі вони бачать, що у критичні моменти, коли може початися серйозний конфлікт, Павло Петрович кудись зникає. Виявляється Данильчук пише листи в СБУ та давно тісно співпрацює з спецслужбами, зливаючи потрібну інформацію.

Отакого обранця громади доводиться терпіти Луцьку: альфонса, неробу, рекетира і паразита, який фактично не знає, що таке сплачувати податки, але так голосно перед камерами кричить про турботу за громаду і людей. Скільки часу це триватиме? Поки виборці не зрозуміють, яку помилку робили голосуючи за Павла Данильчука.

Віталій Іщук 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitte