Співробітники СБУ спіймали на хабарі старшого інспектора відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції у Волинській області.

Читайте також: Підпал авто на Волині: чому губернатор Савченко не оголошує війну владі Ковеля?

Згідно з вироком суду йому призначили штраф та позбавили права певний час працювати в правоохоронних органах.

Судом було встановлено, що старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліції у Волинській області Грицюк Олександр Васильович пообіцяв посприяти у встановленні рекламних щитів. За те, щоб встановити чотири щити зовнішньої реклами на території Володимир-Волинського, Любомльського та Ковельського районів Волинської області він захотів 16 000 гривень. Ця подія трапилася 1 квітня 2018 року, а вже 3 квітня було відкрите кримінальне провадження за цим фактом.

Першу частину суми (1 000 гривень) патрульному передали 5 травня 2018 року близько 21 години поблизу супермаркету "Салют" на вулиці Конякіна у Луцьку. Другу частину суму (15 000 гривень) Олександр Грицюк отримав 1 жовтня 2018 року близько 9:30 поблизу торгового центру "Слон" на вулиці Кравчука. Він перебував у своєму автомобілі "Toyota Avensis", і його відразу затримали правоохоронці. 

Дії патрульного були кваліфіковані за ч.1 ст.368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачала штраф від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 25 500 гривень) або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому.

Читайте також: На Волині контрабандист намагався підкупити спецслужбовця (фото)

Відтак Луцький міськрайонний суд затвердив угоду, укладену між Олександром Грицюком та прокурором. Також суд визнав його винним у вчиненні злочину, передбаченого ст.368 ч.1 КК України та призначив узгоджене покарання у виді штрафу в розмірі 1 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (20 400 гривень) з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 1 рік.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook