Луцькі перевізники скаржаться міській владі на важкі умови роботи і неприбутковість, але не цураються маніпулювати з зарплатами і податками.

Читайте також: Луцькі перевізники стверджують, що заробляють менше за вчителів

12 квітня відбулось громадське слухання стосовно підняття вартості проїзду. Перевізник "Санрайз", якому належать 9 маршрутів, опинився у незручній ситуації. Член виконкому Луцької міськради Михайло Щур поцікавився у директора підприємства Юрія Девіцького, чому впродовж 10 місяців 2017 року "Санрайз" виплачував своїм водіям зарплату, яка навіть менше мінімальної.

Це означає, що підприємство проводило махінації з документацією і ухилялось від сплати податків до бюджета Луцька майже цілий рік. Незважаючи на це, керівникам "Санрайза" вистачило нахабності жалітись на неприбутковість і вимагати збільшення вартості проїзду.

Читайте також: Скільки заробляють луцькі перевізники

Фінансові махінації "Санрайза" не викликають великого подиву, якщо згадати, кому належить перевізник. Власником підприємства є екс-депутат Луцькради Олена Голєва, дружина колишнього заступника міністра Міністерства фінансів України. Вона стала "зіркою інтернету" завдяки відео, на якому зафіксовано факт порушення податкового законодавства.

Олена Голєва

У 2012 році Олена Голєва підписала договір про продаж частки в статутному фонді ТОВ "Завод будівельних конструкцій" (місто Луцьк). Сума угоди склала 1 550 000 доларів. Однак, з метою ухилення від сплати податків, в основному договорі підписаному бізнесвумен зафіксована сума 14 тисяч гривень, а вся сума оформлена як неофіційний "додаток до договору", підписаний покупцем і продавцем.

Читайте також: Маршрутки, як атракціон на виживання: на чому доводиться їздити лучанам

У Луцьку Олена Голєва також зіпсувала собі репутації зі скандалами навколо гуртожитків на вулиці Сагайдачного та Привокзальній, земельною ділянкою на вулиці Кафедральній. Будучи депутатом Луцькради вона потрапила до топ-5 головних прогульників. Олена Голєва мала намір балотуватись у народні депутати по мажоритарному округу від Луцька, але зганьбилась: призначила чимало зустрічей з виборцями і не з'явилась на жодну. Під час одного з небагатьох спілкувань з мешканцями міста вона отримала величезну порцію критики на свою адресу, зокрема, через невплату зарплат працівникам на своїх підприємствах.

Схоже, Олена Голєва запроваджує на всіх своїх підприємствах непрозору систему виплат зарплат і обкрадає Луцьк на величезні суми, в тому числі і через перевізника "Санрайз". Водночас, вона не витрачає гроші на покращення автопарку або ремонт маршруток, а прагне лише збільшення прибутків, тероризуючи міську владу і громаду підняттям вартості проїзду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter