Весна 2018-го принесла в Луцький зоопарк поповнення, причому одразу в кількох родинах. А тепла погода дозволила представити потомство тим відвідувачам, які прийшли до звіринця у минулі вихідні.

Читайте також: На Волині автомобіль врізався у групу косуль

Про це йдеться на офіційній сторінці зоопарку на Facebook.

По-перше, 8 квітня аж перший місяць життя відзначило маля патасів (або мавп-гусарів). Оскільки його статі ми наразі не маємо змоги визначити, імені дитинча ще не має. Почувається воно чудово, а батьки всіма способами намагаються догодити первістку.

По-друге, грілося на сонечку і дитя мадагаскарських лемурів. Воно з'явилося на світ менше місяця тому, 15 березня. І міцно тримаючись зі мамиму шерсть та "подорожуючи" її тілом, знаходить собі і тепло, і їжу.

До слова, обидва види тварин дуже примхливі. Тож поява потомства у неволі - дійсно важлива подія. Народжують і патаси, і лемури зазвичай по одному малятку. Мавпи виношують плід орієнтовно 170 днів, лемури - 130.

Тому, запрошуючи на гостину до зоопарку, лучан вкотре просять тішитися потомством разом із нами - АЛЕ лише спостерігати за тваринками. Не наражати їх на небезпеку годуванням. Вони можуть споживати лише свою їжу. І навіть одне-єдине печиво може стати смертельною отрутою як для дорослих, так і для малих особин.

Фото: Олег Міткевич (Oleg Mitkevych)

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter