Керівник поліції Києва Андрій Крищенко вибачився за слова "Лягай, Бандеро!", які вигукував поліцейський під час затримання активістів 9 лютого. Таку заяву зробив на брифінгу у неділю.

Читайте також: Близько 40 осіб штурмували управління поліції в Києві (Фото)

"Я хочу вибачитися перед суспільством за дії цього працівника. Я особисто в силу переконання і розуміння історичної ситуації вважаю це неприпустимим. Ми встановимо цю особу, коли вивчать відео покадрово, і вона буде притягнута до відповідальності.

В тому числі, дії чоловіка в цивільному одязі, який бив затриманого, що лежав на землі стали приводом порушення кримінального провадження Державне бюро розслідувань. Конкретно ця особа буде нести відповідальність, я так розумію".

Ніхто з поліцейських поки що не відсторонений.

"Службове розслідування почалося тільки сьогодні зранку. Якщо я вважатиму, що якась особа зможе впливати на хід розслідування, вона буде відсторонена.

Якщо буде встановлено перевищення повноважень працівниками поліції, їм може загрожувати до 8 років позбавлення волі за перевищення влади або службових повноважень. Тим, кого затримували, може загрожувати максимально до 7 років за хуліганство із застосуванням зброї".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook