Очільник РПЦ Кирило прокоментував створення Православної Церкви України у  різдвяному інтерв'ю телеканалу "Росія 1", повідомляє ТСН.

Читайте також: Настоятель храму УПЦ МП на Волині відмовився йти на "ланцюг єднання" біля Луцька

"На думку ляльководів і на думку президента України, цей собор повинен був об'єднати всіх і створити єдину для всієї України православну церкву. А що вийшло? А вийшло те, що просто два розкольницькі угруповання об'єдналися", – заявив Кирил.

Він досі вважає, що УПЦ МП на чолі з митрополитом Онуфрієм як була, так і залишається "благодатним, духовним організмом" в Україні.

Кирило назвав створення ПЦУ "безпрецедентним" втручанням державної влади в релігійні справи. "Україна начебто країна, яка прагне до Європи. Країна, яка заявляє про те, що вона поділяє європейські цінності. Але ось однією з дуже важливих цінностей Європи є принцип відділення церкви і релігії від держави", – зазначив він.

Читайте також: В УПЦ МП заявили, що не будуть проводити богослужінь із ПЦУ

"Що ми бачимо? Ми бачимо президента України, який головує на церковному Соборі, який визначає, хто повинен бути на чолі помісної церкви. Який так грубо втручається в церковне життя і не соромиться робити це публічно, що просто все це перетворюється на театр абсурду", – сказав патріарх РПЦ. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter