Вакцинацію від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні, яка стартувала у середу, 24 лютого, наразі проводять у чотирьох областях. Перші, хто отримав щеплення, почуваються нині добре.

Читайте також: В Україні уже зробили першу вакцинацію від коронавірусу

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook. Пише ТСН.

"Стартувала кампанія з вакцинації про COVID-19! Станом на зараз вже розпочато вакцинацію у Київській, Чернігівській, Черкаській та Вінницькій областях", – написав він.

Також Ляшко розповів, що поспілкувався телефоном із медичними працівниками, які вакцинувалися першими:

  • Євген Горенко – реаніматолог із Черкас;

  • Людмила Бойко – лікарка мобільної бригади з Вінниці;

  • Ігор Кузін – лікар, який працює у "ковідному" відділенні в Чернігові.

Читайте також: Повідомили, коли Луцька громада отримає вакцину проти COVID-19

"Поцікавився станом після щеплення – усі почуваються добре і продовжують далі виконувати свою роботу. До місії бути першими поставилися, як до свого професійного обов’язку, адже як ніхто розуміють і щодня бачать ризики, пов’язані з хворобою", – додав головний державний санітарний лікар.

Як повідомлялося раніше, в Україні готові щеплюватися не більше від 38% медиків. В країні існує серйозна недовіра до вакцини проти коронавірусу. Але нею готовий вакцинуватись і президент, і головний санітарний лікар.