Близько 90 відсотків всіх хворих на коронавірусну інфекцію нового типу в Україні − це люди похилого віку або люди з хронічними захворюваннями.

Читайте також: Коронавірус набирає обертів: в Україні понад 3 тисячі хворих за добу

Про це в четвер, 10 вересня, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу Україна 24.

Чиновник сказав, що жертвами хвороби найчастіше стають люди з такими супутніми захворюваннями, як діабет і серцево−судинні недуги.

"Дотримуючись протиепідемічних норм, зокрема соціального дистанціювання і маскового режиму, люди, в першу чергу, проявляють турботу про своїх батьків, бабусь, дідусів та інших літніх людей",  наголосив Ляшко.

За його словами, нинішня система охорони здоров'я в Україні не має нічого спільного з тією, яка була в березні, і тепер медична система готова надавати допомогу всім хворим на COVID−19, хто її потребує.

Читайте також: Застуда, грип, алергія чи коронавірус: як у сезон інфекційних хвороб розпізнати COVID-19

"Березень, квітень − ми бачимо в країні поодинокі випадки, бачимо Західну Європу з колапсом системи охорони здоров'я. Їхнім системам охорони здоров'я нікуди привозити і госпіталізувати людей, вірус новий, невідомо, як він себе поведе, всі країни застосовують безпрецедентні заходи. Чи соромно мені? Ніколи в житті мені не буде соромно за те, що ми в березні ввели карантинні обмеження", − сказав він.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook