ТОВ "Хавест-Агро" веде свій відлік з 2004 року. Саме тоді німець Маркус Шютте приїхав в Україну і продовжив справу свого батька вже на наших землях. Тоді, за словами чоловіка, земель пустувало чимало, а Україна була в пошуках інвесторів, тому він і не випустив такої можливості. Завезли німецьку техніку б/в та взяли в обробіток 340 га. Нині земельний банк підприємства складає 4,2 тис. га.

Читайте також: Цукровий буряк – це селянська валюта, - Ростислав Новосад

У господарстві вирощують озимий ріпак, цукровий буряк та озиму пшеницю. В планах – озимий ячмінь, ярий ячмінь та соя. Що ж стосується цукрового буряка – його площі на підприємстві щороку ростуть. Якщо в 2015-му під нього віддавали 600 га, то 2016 розширились до 800 га. І на цьому зупинятися не збираються.

Свій буряк підприємство здає на Гнідавський цукровий завод, співпрацею з яким засновник абсолютно задоволений. Каже, люди там працюють чесні, а тому ошукати просто не можуть. До того ж стосунки заводу і підприємства настільки тісні, що вони підлаштовуються один під одного. Наприклад, господарство може зробити паузу в зборі цукрового буряку, а потім далі продовжують співпрацю. Маркус Шютте говорить, що такий формат роботи досить зручний.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook