Сьогодні, 15 травня у Луцьку відбувся щорічний Міжнародний відкритий турнір із футзалуприсвячений Надзвичайному і Повноважному послу України, багаторічному голові облдержадміністрації та депутатові облради Борису Клімчуку. 

Читайте також: "Він був великою людиною": у Луцьку відбувся Міжнародний футбольний турнір журналістів пам'яті Бориса Клімчука (фоторепортаж)

Зазвичай турнір проводився за участі команд журналістів із України (м. Луцьк), Литви (м. Вільнюс), Польщі (м. Варшава) і Білорусі (м. Мінськ). Однак через складну пандемічну ситуацію з поширенням коронавірусу закордонні учасники з об’єктивних причин приїхати не змогли, а тому цьогорічні змагання пройшли силами місцевих команд. За перемогу та призові місця боролися збірна ЗМІ Волині, жіноча команда «Легіон», а також представники ВНУ імені Лесі Українки та ЛНТУ.

Борис Клімчук був потужним керівником, хай яку посаду він займав. Лідер, інтелектуал, ерудит – він володів неймовірними організаторськими талантами, мав дипломатичний хист і невичерпну енергію творити, змінювати, будувати.

Повсякчас випромінював оптимізм і життєлюбство, підкорював усіх своїм шармом, почуттям гумору і тонким умінням читати людей. Простий у спілкуванні, виважений у рішеннях, вольовий у складних ситуаціях. Людина з великим серцем, яка вміла допомагати і прагнула ділитися життєвою мудрістю.

Ця непересічна постать по-справжньому буде оцінена навіть не зараз – згодом. Адже потрібен час, аби сповна оцінити феномен Бориса Клімчука.

Змагання відкрили 15 травня у спортивному комплексі Волинського національного університету імені Лесі Українки за участі міської та обласної влади. Насамперед усі присутні вшанували хвилиною мовчання покійних Надзвичайного і Повноважного посла України, голови Волинської облради та Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука та заслуженого журналіста України Юрія Яцюка.

На змагання були запрошені і високопосадовці Волині, котрі звернулися до присутніх зі словами вітань – це заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт, заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Анатолій Костик, директор департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий, ректор Волинського національного університету Анатолій Цьось та інші.

«Окрім того, що я головний редактор «Волинської газети» і заступник голови Волинської обласної спілки журналістів, я  ще голова правління громадської організації «Форум українських журналістів» – це така невеличка структура, яка дозволяє дуже оперативно організовувати подібні заходи. Їх дуже багато, але у випадку із організацією кубка пам’яті Бориса Клімчука, ми дуже тісно співпрацюємо із родиною цієї шанованої людини, і я дуже радий, що цього року я отримав підтримку на рівні і міської ради, і обласної ради, і обласної адміністрації – це перший організаційний етап, який є дуже важким і дуже важливим. Другий етап – це об’єднання наших журналістів, адже ми завжди запрошуємо усіх журналістів на тренування, аби вони присвячували себе цьому виду спорту та здоровому способу життя.

Дуже шкода, що цьогоріч через важку епідемічну ситуацію наші колеги-сусіди із Польщі, Литви та Білорусі не змогли приїхати, але я дуже надіюсь, що наступного року ми проведемо цей турнір уже разом з ними», – зазначив Володимир Данилюк.

Також до слова були запрошені представники влади області.

«Приємно знову повернутися у цей зал, адже я навчався у цьому університеті. Хочу побажати усім учасникам турніру пам'яті прекрасної людини Бориса Клімчука – справжнього патріота, який зробив дуже багато для Волині, чесної гри та здоров'я. Нехай переможе найсильніший!» – звернувся до присутніх Анатолій Костик.

Після заступника голови Волинської ОДА слово мав заступник голови Волиньради:

«Впершу чергу хочу передати вітання від голови Волинської обласної ради Григорія Недопада та всього депутатського корпусу. Для нас цей захід особливий, адже Борис Петрович багато років був депутатом саме обласної ради. І коли ми усі разом збираємося, аби вшанувати пам'ять Великої людини, головним є те, що ми усвідомлюємо, ким був Борис Клімчук. 

Борис Петрович був непересічною особистістю. Він був громадським діячем, дуже серйозним дипломатом, але найголовніша характеристика його життя, найбільшим званням, яким він пишався було те, що він – волинянин! Він дуже багато зробив для того, аби наш край змінився на краще. Він жив Волинню! І цей турнір – це маленька данина пам'яті цієї Великої особистості», – підсумував Григорій Пустовіт.

Читайте також: У Луцьку відкрили найсучасніший перинатальний центр (фоторепортаж)

«Завжди люди, які просували спорт були в пріоритеті всіх країн. Борис Петрович був саме тією людино, яка вболівала та дбала про спортивну інфраструктуру області. Сьогодні ваша участь у цьому турнірі – це велика шана сину волинського краю», – додав Володимир Захожий.

«Я щиро радий вас вітати у славному та найкращому Волинському національному університеті імені Лесі Українки. Спорт в університеті, області та державі виконує дуже багато різних функцій – це престиж, це виявлення національності приналежності кожної людини. Я дуже радий, що ми сьогодні проводимо турнір пам'яті Бориса Клімчука, адже людина живе доти – доки її пам'ятають! Хорошої гри, спортивного азарту та позитивних емоцій", – підсумував ректор ВНУ Анатолій Цьось.

Гра була дуже запеклою та цікавою. Кожен гравець виклався на максимум і зробив на полі усе, що зміг.

Так, чемпіонами турніру стала збірна ВНУ імені Лесі Українки, ІІ місце посіла команда Луцького національного технічного університету, а третє місце здобула збірна ЗМІ Волині. Дівчатка з команди "Легіонер" посіли четверте місце. Усі команди були нагороджені кубками, медалями та цінними призами.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook