Чотирирічному Ромчику Роїку, який живе, попри жорстокі прогнози лікарів, потрібна допомога. Пересадка печінки, зупинка серця, кома… Хлопчика декілька разів витягували з "того світу". "Він не житиме!" – запевняли лікарі. Але, не зважаючи на зневіру медиків, дитина бореться за життя.

Читайте також: Небайдужих просять допомогти врятувати життя професору волинського вишу

Про це розповіла "Під Прицілом" мама Ромчика – Ольга Роїк.

Попри усі здолані труднощі, хлопчику погодились допомогти в одній із китайських клінік. Курс лікування дуже дорогий, а родина не має таких коштів, тому просять допомогти усіх небайдужих людей:

"Ромчику треба дороговартісне лікування, аби хоч якось стабілізувати його стан! Нам погодилися допомогти медики в одній з китайських клінік. Але за весь курс лікування треба назбирати 72 тисячі доларів. Наша родина таких грошей немає, бо працює лише тато. Я ж змущена щодня бути поряд зі своїм синочком.

Життя Ромчика – це щоденна боротьба. Від народження. У 3 місяці він переніс складну операцію Касая, а в 11 місяців – була така ж складна операція з пересадки печінки за кордоном. То був дуже складний випадок, гроші збирали всією Україною. Операцію мій хлопчик переніс, але вже за два тижні нас чекало нове випробування– два тижні коми, зупинка серця на 10 хв. Після цього наше життя змінилося.

Дитина втратила усі навики. Вирок медиків – Ромчик не житиме. Ми повернулися в Україну. І вже через рік в дитини трапився крововилив, температура піднялася до сорока – і знову операція, і знову боротьба за життя. І вона триває уже кілька років. Але зміни, хоч і маленькі, є – синочок сам почав дихати, зняли трахеостому з шиї, почав (хоч і мелену) їсти їжу. Медики зняли гастростому. Ми раз у два місяці їздимо на реабілітацію до Львова, до невролога, на ЕЕГ, МРТ і ще багато іншого. На це все йдуть чималі кошти. Але ми якось справлялися, але тепер змушені звертатися по допомогу.

Читайте також: На Волині онкохвора жінка потребує допомоги (фото)

Нам готові допомогти у Китаї. Там ми знайшли клініку, яка лікує уражений мозок. Я бачила діток, які пролікувавшись там, мали гарні результати, вперше сказали слово "мама". Дуже надіюся, що китайські медики допоможуть і нашому Ромчику. Це та соломинка, за яку я чіпляюсь, аби допомогти своїй дитині. Без цієї реабілітації нас відмовляються оперувати у Польщі ( терміново треба зробити операцію із закриття брюшної стінки (зашиття м'язів живота).

Цю операцію мали зробити через рік після пересадки печінки, але зважаючи на стан Ромчика, її відтермінували на невизначений час. Ця операція триває 6 годин – і аби її перенести, стан дитини треба стабілізувати. Тому я дуже сподіваюся, що нам вдасться полікуватися у Китаї, оскільки в Україні таких клінік, на жаль, немає. За весь курс потрібно заплатити 72 тисячі доларів. Для нашої родини – це нереальна сума, але відступати ми не можемо, не маємо права, бо життя нашої дитини – найголовніше для нас. Пробачте, але ми змушені звертатися до вас по допомогу", – розповідає жінка.

Реквізити для допомоги:

5168 7573 9487 3857 – Роїк Ольга

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook